Η συλλεκτική αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Η συλλεκτική αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 Edition 55

H Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55α της γενέθλια με την αγωνιστική GT3 Edition 55 που κρύβει κάτω από το καπό της έναν ατμοσφαιρικό V8 6,3 λίτρων και θα παραχθεί σε μόλις πέντε κομμάτια.

Το αγωνιστικό παρακλάδι της Mercedes-Βenz κλείνει 55 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με τη μοναδική αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 Edition 55 που θα κατασκευαστεί σε μόλις πέντε κομμάτια. 

Το αγωνιστικό διαθέτει διάφορες βελτιώσεις συγκριτικά με το αυτοκίνητο κατηγορίας GT3. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι η GT3 Edition 55 δεν είναι συμμορφωμένη με τους κανονισμούς για homologation της FIA, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπόκειται σε περιορισμούς βάρους, ιπποδύναμης, ήχου και αεροδυναμικής. 

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Έτσι, κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 6.3 lt V8 απόδοσης 650 PS, δηλαδή 100 ίππους περισσότερους από το αγωνιστικό κατηγορίας GT3. 

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι διακοσμημένο με χρώματα μοναδικά για την έκδοση Edition 55, ενώ στο εσωτερικό του τα αγωνιστικά μπάκετ από ανθρακόνημα κοσμεί ο αριθμός 55.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Παράλληλα, οι πέντε τυχεροί που θα αποκτήσουν τη συλλεκτική GT3 Edition 55 θα παραλάβουν και ένα κουτί από την IWC που κρύβει μέσα του το ρολόι Pilot’s Watch Chronograph Edition “AMG”.

Τέλος, όπως καλά φανταστήκατε η τιμή αυτού του μοναδικού δημιουργήματος της Mercedes-AMG είναι ιδιαίτερα τσουχτερή. Συγκεκριμένα, η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 κοστίζει €625.000 προ φόρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube