Ford Supervan 4.2, αθόρυβα με ρεκόρ στο Pikes Peak [video]

Ford Supervan 4.2, αθόρυβα με ρεκόρ στο Pikes Peak [video]

Η αμερικανική εταιρεία έφερε το Ford 4.2 Supervan στο Pikes Peak εφέτος. Και ύστερα από μια ανάβαση-ρεκόρ, ιδού και το video.

Ford Supervan 4.2

Το Ford Supervan 4.2 είναι το πιο πρόσφατο «ξέσπασμα» του Μπλέ Οβάλ.

Εξελίχτηκε για να διαιωνίσει την ιστορία ενός πρωτοτύπου που γεννήθηκε το 1971, αλλά κυρίως για να δείξει όλη την τεχνογνωσία της αμερικανικής φίρμας όσον αφορά τον σπορ εξηλεκτρισμό. Με κατάληξη αυτό το βαν με βαριά χρήση στεροειδών να εμφανιστεί στο Pikes Peak, καταγράφοντας ένα… αναπόφευκτο ρεκόρ.

Στο τέλος των 156 στροφών του Pikes Peak, ο Romain Dumas και το Ford Supervan 4.2 σημείωσαν χρόνο 8’ 47” 682

Από τη στιγμή που γεννήθηκε ως Ford Pro Electric SuperVan μέχρι που έσπασε τα μετρητικά όργανα στον αγώνα προς τα σύννεφα ως Ford Supervan 4.2, το πρωτότυπο υπέστη αρκετές αλλαγές. Η Stard, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το πρότζεκτ σε συνεργασία με τη Ford Performance, αναθεώρησε έτσι την τεχνική διαμόρφωση και έκανε αεροδυναμικές τροποποιήσεις.

Ford Supervan 4.2

Το Ford Supervan 4.2 που ηγείτο στην κατηγορία Open και ήταν διακοσμημένο με συστήματα αντάξια ενός αυτοκινήτου Time Attack, διέθετε μόνο τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες αντί για τέσσερις… με τη συνολική ισχύ του να κατεβαίνει από τους 2.000 στους 1.400 ίππους. Ο στόχος εδώ ήταν να αποκτήσει ένα επαρκές τεχνικό φύλλο για να εκμεταλλευτεί όλη αυτή τη δύναμη μέχρι την κορυφή της ανάβασης.

Στο τέλος των 156 στροφών, ο Romain Dumas και το Ford Supervan 4.2 σημείωσαν χρόνο 8’ 47” 682. Χρόνος που αποτελεί νέο ρεκόρ του αγώνα στην κατηγορία Open. Θυμηθείτε ότι ο Γάλλος οδηγός εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ όλων των κατηγοριών με χρόνο 7’ 57” 148 που σημειώθηκε το 2018 στο τιμόνι ενός πρωτοτύπου Volkswagen ID R.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube