Ford Pro Electric SuperVan, κλούβα με 2.000 άλογα! [video]

Ford Pro Electric SuperVan, κλούβα με 2.000 άλογα! [video]

Να κι ένα επαγγελματικό αλλιώτικο από τα άλλα. Το Ford Pro Electric SuperVan, εμπνευσμένο από το E-Custom, είναι στην πραγματικότητα αγωνιστικό. Και ντεμπουτάρει σήμερα στο Goodwood.

Το Ford Pro Electric SuperVan αποτελεί εγγύηση για να κάνεις τις… παραδόσεις στην ώρα τους. Με 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, πρόκειται για παράγωγο του Ford E-Transit Custom. Διαθέτει δηλαδή μεγάλο χώρο φόρτωσης και επωφελείται από την κλασική συρόμενη πλαϊνή πόρτα, πρακτική για παραδόσεις στην πόλη. 

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh, η σούπερ «κλούβα» του Μπλε Οβάλ αποδίδει 2.000 άλογα. Και δεν του βγαίνει κανένα μαχητικό αεροσκάφος στον διάδρομο απογείωσης, μιας κι επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα! 

Το Ford Pro Electric SuperVan θα το οδηγεί στο Goodwood Festival of Speed ο Γάλλος Romain Dumas, ειδικός στους αγώνες αντοχής.

Το Ford Pro Electric SuperVan είναι λοιπόν ιδανικό για last mile deliveries… Μην ψαρώνετε, όμως, Δεν θέλουμε να σας δώσουμε ψεύτικες ελπίδες! Το Ford Pro Electric SuperVan δεν αποτελεί μοντέλο παραγωγής και δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά.

Ford Pro Electric SuperVan

Είναι ένα «επαγγελματικό» αγωνιστικό, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, εμπνευσμένο από το επερχόμενο Ford E-Transit Custom που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Εξελίχτηκε δε από τη Ford Performance σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αυστριακής Stard, ειδικούς στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων ράλικαρ και ηλεκτρικών αγωνιστικών.

Το Ford Pro Electric SuperVan θα κάνει την παρθενική δημόσια έξοδό του στην πίστα του Goodwood Festival of Speed που ξεκίνησε από σήμερα και διαρκεί έως τις 26 Ιουνίου κοντά στο Chichester στη Βρετανία.

Ford Pro Electric SuperVan

Στη Ford, τα SuperVan είναι μια γκάμα επαγγελματικών οχημάτων που κατά καιρούς έχουν μετατραπεί σε αγωνιστικά. Το πρώτο SuperVan βγήκε στην πίστα το 1971. Που στην ουσία ήταν ένα GT40 με καβούκι Transit και αγωνιστικό V8 στο κέντρο που έβγαζε περίπου 400 άλογα. Πενήντα και βάλε χρόνια αργότερα, είναι ένα ηλεκτρικό SuperVan που βγαίνει στην πίστα και σπάει τα ρεκόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube