Ετοιμάζεται η επιστροφή της Lancia στο WRC

Ετοιμάζεται η επιστροφή της Lancia στο WRC

Βέβαιη θεωρούν τη συμμετοχή της Lancia στο WRC ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ τους.

Lancia Delta HF

Με μία σημαντική είδηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό φαίνεται πως ξεκινά το 2024, μιας και όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Autosprint, η Lancia φαίνεται πως είναι μία ανάσα από την μεγάλη επιστροφή της στο WRC

Η ιταλική φίρμα έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το WRC, καθώς είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της ιστορίας του θεσμού με δέκα παγκόσμιους τίτλους. Οι μοναδικές Lancia Stratos και Delta έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του πρωταθλήματος, αλλά και τον Ράλι γενικότερα. Η τελευταία μάλιστα, με τις 46 νίκες που κατέγραψε θεωρείται ως το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην ιστορία του WRC.

H Lancia, 32 χρόνια μετά την αποχώρησή της από τους αγώνες είναι έτοιμη να επανέλθει στο πρωτάθλημα του WRC

Lancia WRC comeback

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πιο εντυπωσιακά άλματα της χρονιάς στο WRC

H αποχώρησή της από τους αγώνες έγινε το 1992, ωστόσο 32 χρόνια μετά, οι Ιταλοί φαίνεται πως είναι έτοιμοι για το μεγάλο comeback, με τον Όμιλο Stellantis να έχει ήδη δώσει την έγκρισή του.

Το WRC βρίσκεται στην εποχή των υβριδικών Rally1 μέχρι και το 2026. Μετά το 2026 επίκεινται αλλαγές, με την παγκόσμια ομοσπονδία να προσανατολίζεται να κινηθεί στη λογική αυτοκινήτων που βρίσκονται πιο κοντά στην κατηγορία Rally2, με σαφώς μεγαλύτερη ισχύ.

Ο Όμιλος Stellantis έχει ήδη παρουσία στο WRC με το Citroën C3 Rally2, αλλά φαίνεται πως θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στο WRC με την Lancia, που θα εμπλακεί στον θεσμό με τη νέα Ypsilon.

Lancia Delta

Ειδική ομάδα εντός της Lancia ήδη εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, καθώς πρέπει να ξεκινήσει από λευκό χαρτί, με δεδομένο ότι η Scuderia Lancia έπαψε να υφίσταται πριν τρεις δεκαετίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube