WRC, νέα βαθμολογική κλίμακα το επόμενο έτος

WRC, νέα βαθμολογική κλίμακα το επόμενο έτος

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε να εισαγάγει νέα βαθμολογική κλίμακα το 2024 στο Ράλι WRC, χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες.

WRC

Η αποτυχία να προσελκύσει νέους κατασκευαστές ή ακόμη και να διατηρήσει τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του, αφού ο Kalle Rovanperä αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του την επόμενη χρονιά, έχει ως συνέπεια το WRC να χάνει σιγά-σιγά ένα κομμάτι της δυναμικής του.

Έχοντας επίγνωση του προβλήματος, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Equipe, γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης. Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, τον Robert Reid, επίσης αντιπρόεδρο της FIA, και τον David Richards, πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, με σκοπό να επαναφέρει το WRC στην σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της αλλαγής στην βαθμολογική κλίμακα του WRC, η FIA γνωστοποίησε ότι αποδέχθηκε την υποψηφιότητα της Hankook, για να διαδεχθεί την Pirelli από το 2025

WRC

Στο πλαίσιο αυτό, η FIA ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου στο Μπακού ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών, με στόχο «την ενίσχυση του ενθουσιασμού και του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα την Κυριακή», με την ομοσπονδία να δηλώνει πως περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν προσεχώς.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο αποδέχθηκε επίσης την υποψηφιότητα της κορεάτικης κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Hankook να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής του WRC από το 2025, στη θέση της Pirelli και για τρία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube