Το επόμενο Cupra Formentor θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Το επόμενο Cupra Formentor θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Αναμένεται στα τέλη της δεκαετίας και παραμένει άγνωστο αν θα προσφέρεται και σε θερμική εκδοχή.

Cupra Formentor

Το επόμενης γενιάς CUPRA Formentor θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα όταν φτάσει γύρω στο τέλος της δεκαετίας. Αναμένεται να αποτελέσει βασικό σκέλος της επέκτασης της CUPRA στις ΗΠΑ.

Το κουπέ-crossover CUPRA Formentor κυκλοφόρησε το 2020 ως το πρώτο μοντέλο της ισπανικής φίρμας που σχεδιάστηκε εξαρχής αποκλειστικά για εκείνη. 

Το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της CUPRA κι ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά. Η επόμενη γενιά θα μπαίνει στην πρίζα

Είναι διαθέσιμο με μια σειρά από βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Cupra Formentor

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CUPRA Formentor αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο της ισπανικής φίρμας, με 120.000 πωλήσεις το 2023. Κατά 23% αυξημένες σε σχέση με το 2022. Η τρέχουσα γενιά χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen και θα υποστεί facelift αργότερα μες στη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: CUPRA Formentor VZ e-Hybrid 245 PS

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της SEAT SA, ο CEO της SEAT και της CUPRA Wayne Griffiths επιβεβαίωσε ότι μια ηλεκτρική έκδοση του δεύτερης γενιάς Formentor θα φτάσει «προς το τέλος της δεκαετίας». Κι ότι θα αποτελέσει ένα από τα δύο μοντέλα με τα οποία οι Ισπανοί θα κάνουν απόβαση στην Αμερική.

Cupra Formentor

Αναμένεται να βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα SSP του ομίλου Volkswagen, η οποία θα αποτελέσει διάδοχο των πλατφορμών MEB και PPE που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες για το εάν θα υπάρξει θερμική έκδοση παράλληλα με την ηλεκτρική. Τουλάχιστον για τις αγορές όπου θα επιτρέπονταν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: CUPRA Formentor VZ5, 390 καταιγιστικοί ίπποι

Ο Griffiths επιβεβαίωσε επίσης το πλάνο της CUPRA – που αναφέρθηκε για πρώτη φορά πέρσι – να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV  μεγαλύτερο από το επικείμενο  Tavascan ως το δεύτερο μοντέλο της που προορίζεται για τις ΗΠΑ.

Cupra Formentor

Οποιοδήποτε CUPRA κατασκευής ΗΠΑ πιθανότατα θα παράγεται σε υπάρχον εργοστάσιο της Volkswagen. Αν και το επόμενο CUPRA Formentor λογικά θα φτιάχνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Martorell της Ισπανίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube