Ταξίδι στον τόπο καταγωγής του για το CUPRA Tavascan

Ταξίδι στον τόπο καταγωγής του για το CUPRA Tavascan

Το πρώτο κουπέ SUV της CUPRA επισκέπτεται το χωριό Tavascan για να ανακαλύψει ότι μοιράζονται κάτι παραπάνω από ένα όνομα.

CUPRA Tavascan

Μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία, το χωριό Tavascan στέκεται επιβλητικά στην καρδία των Πυρηναίων. Το CUPRA Tavascan ξεκινά ένα ταξίδι στις ρίζες του. Εκεί, συναντιόνται για να ανακαλύψουν ότι μοιράζονται κάτι παραπάνω από ένα όνομα.     

Με 340 PS απόδοση, το CUPRA Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό κουπέ SUV της μάρκας. Στον τόπο καταγωγής του, βρίσκεται ένα από τα πιο αντισυμβατικά εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Βρίσκεται σε βάθος 500 m,  μέσα στα βουνά, μαζί με τους πιο γνωστούς καταρράχτες στην Ευρώπη, όπου δίνουν άλλη εικόνα και ζωή στον τόπο. H CUPRA στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον εξηλεκτρισμό με το CUPRA Tavascan και να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν και σπορ απόδοση. 

CUPRA Tavascan

Το χωριό Tavascan χαρακτηρίζεται από ακατέργαστα υλικά, πέτρινους τοίχους και ξύλινες σκεπές  ενώ είναι περικυκλωμένο από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.  H ομάδα σχεδίασης του CUPRA Tavascan όταν δημιουργούσε το αυτοκίνητο, εμπνεύστηκε από τη φύση και την καθαρότητά της. 

«Θέλαμε να δώσουμε στο μοντέλο ακεραιότητα, με ακατέργαστα υλικά, χρώματα, υφή και γραφικά στοιχεία αρμονικά με τη φύση», εξηγεί η Francesca Sangalli, head Color&Trim Concept&Strategy CUPRA.

To χωριό Tavascan έχει περισσότερες από 50 λίμνες που συμβάλλον στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Αυτή η δέσμευση στην ηλεκτροκίνηση και στη βιωσιμότητα υποστηρίζεται από την CUPRA. Το ταξίδι της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση είναι πραγματικότητα και το CUPRA Tavascan το αποδεικνύει περίτρανα. Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια όμως η χρήση ακατέργαστων στοιχείων στη σχεδίασή του, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος. 

«Μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία ελαφρύτερη δομή και  να προβάλουμε εξαρτήματα έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξουμε ή να τα διακοσμήσουμε για να τα καλύψουμε. Με αυτό τον τρόπο μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα», πρόσθεσε η Sangalli.

Πηγή: CUPRA

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube