Επετειακή Alfa Romeo 4C Unica για τα 10 χρόνια της 4C

Επετειακή Alfa Romeo 4C Unica για τα 10 χρόνια της 4C

Μία και μοναδική Alfa Romeo 4C Unica, προς τιμήν των δέκα ετών κυκλοφορίας του κεντρομήχανου κουπέ. Αλλά σε αντίθεση με τα one-off εκθέματα, μπορεί να γίνει δική σου.

Alfa Romeo 4C Unica

Μπορεί η 33 Stradale να μάγεψε το κοινό στην Auto e Moto d'Epoca στη Μπολόνια την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Alfa Romeo 4C Unica δεν υπολείπεται σε ομορφιά. Πρόκειται για one-off επετειακό μοντέλο για τα δέκα χρόνια του πανέμορφου μικρού ιταλικού κουπέ.

Διαθέσιμη σε εκδόσεις Coupé και Spider, η κεντρομήχανη Alfa Romeo 4C έκανε το ντεμπούτο της το 2013 και σταμάτησε να παράγεται το 2019. Ωστόσο, το τμήμα Κληρονομιάς της Stellantis αποφάσισε να δημιουργήσει μια τελευταία έκδοση της 4C, υπό την επίβλεψη του σχεδιαστή της, Alessandro Maccolini, με τη συμβολή του κοινού για τις σχεδιαστικές επιλογές.

Μία και μοναδική Alfa Romeo 4C Unica, προς τιμήν των δέκα ετών κυκλοφορίας του κεντρομήχανου κουπέ. Αλλά σε αντίθεση με τα one-off εκθέματα, μπορεί να γίνει δική σου.

Η 4C Unica είναι εξέλιξη της γαλάζιας Leggenda, μιας από τις τρεις πρωτότυπες προτάσεις μαζί με την κόκκινη Tirbuto και την γκρι ματ Corsa.

Alfa Romeo 4C Unica

Βασίζεται στην 4C Coupé αλλά διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα που αποτελείται από μια γαλάζια απόχρωση με λευκές ρίγες που εκτείνονται από τη μάσκα Scudetto μέχρι τον πίσω διαχύτη. Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα περιλαμβάνουν επίσης το λευκό φίδι Biscione στην οροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Alfa Romeo ετοιμάζει ηλεκτρικό διάδοχο της 4C

Ενώ οι πρώτες φωτογραφίες έδειχναν ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων, η τελική έκδοση είναι εξοπλισμένη με την πιο παραδοσιακή σχεδίαση που μοιάζει με καντράν τηλεφώνου, επίσης σε λευκό φινίρισμα. 

Alfa Romeo 4C Unica

Η ιταλική εταιρεία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με μηχανικές βελτιώσεις σε σύγκριση με την εργοστασιακή 4C. Το πιθανότερο είναι ότι το συλλεκτικό μοντέλο δεν έχει διαφοροποιήσεις στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 lt, ο οποίος αποδίδει 240 PS.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Alfa Romeo 4C Unica δεν είναι απλώς ένα εκθεσιακό αυτοκίνητο ή ένα μουσειακό κομμάτι, καθώς θα διατεθεί προς πώληση.

Η Stellantis θεωρεί ότι το αυτοκίνητο απευθύνεται σε «παθιασμένους συλλέκτες» που επιθυμούν ένα κομμάτι της ιστορίας του ιδιαίτερου μοντέλου. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η 4C Unica θα πουληθεί πολύ ακριβά. 

Το ίδιο ισχύει και για το Abarth 1000 SP, με ένα από τα πέντε προγραμματισμένα αυτοκίνητα να εκτίθεται επίσης στην Μπολόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube