Η SEAT σκέφτεται ένα μεγάλο, σπορ SUV για την κορυφή της γκάμα της

Η SEAT σκέφτεται ένα μεγάλο, σπορ SUV για την κορυφή της γκάμα της

Δεν είναι ακόμα καθορισμένη η μορφή του, αλλά σκέφτεται να το παρουσιάσει κοντά στο 2020 και να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της.

Η SEAT έχει στα μελλοντικά σχέδιά της κι ένα τρίτο, μεγαλύτερο SUV, πέρα από το υπάρχον Ateca και το επερχόμενο Arona που θα βασίζεται στο νέο Ibiza.

Ωστόσο ο χαρακτήρας του δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Ο επικεφαλής της SEAT, Luca De Meo, δήλωσε πως ένα κόνσεπτ σαν της Porsche Macan -δηλαδή ένα πραγματικά σπορ SUV- θα ήταν ακριβώς αυτό που θα χρειαζόταν η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο SEAT Ibiza 2018 [video]

Το ίδιο μοντέλο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Alejandro Mesonero, το αποκαλεί ως κάτι «διαφορετικό» από τα υπόλοιπα. Ωστόσο προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, επάνω ακόμα κι από το επερχόμενο Ateca Cupra των 300 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ετοιμάζεται SEAT Ateca Cupra με 300 ίππους

Η σκέψη για ένα μεγάλο σεντάν ως ναυαρχίδα της SEAT έχει ήδη απορριφθεί αφού οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων ακολουθούν φθίνουσα πορεία, τη στιγμή που η δυναμική των SUV πρακτικά απογειώνεται. Μάλιστα δε θα ήταν απίθανο να μιλάμε για ένα μοντέλο που θα έδινε και δυνατότητα για 7θέσια καμπίνα, είπε και πάλι ο Meo.

Αυτό είναι κάτι που ουσιαστικά φωτογραφίζει την πλατφόρμα των Skoda Kodiaq και του 7θέσιου Volkswagen Tiguan Allspace για βάση του μοντέλου για το οποίο μιλάμε, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να είναι. Και μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου 20V20 που είχαμε δει το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ SEAT 20V20 Concept, ο αδελφοκτόνος

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι της SEAT ανέφεραν ότι το 2020 ή 2021 σκοπεύουν να ρίξουν στην αγορά και κάποια plug-in υβριδικά μοντέλα, ώστε να ικανοποιήσουν τη νομοθεσία για τα καυσαέρια που θα ισχύει τότε.

Δεν αποκλείστηκε μάλιστα και το ενδεχόμενο να έχουμε δει κι ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο πιο νωρίς, ίσως και το 2019. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και όχι στην MEB που ετοιμάζει η Volkswagen και θα δούμε για πρώτη φορά στο ID.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το SEAT Ateca 1.6 TDI

Τέλος, η SEAT ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι σκοπεύει για ακόμα μια φορά να σταματήσει την παραγωγή του Toledo, λόγω των χαμηλών πωλήσεων που σημειώνει. Στη σημερινή του μορφή, είναι ένα οικονομικής επιλογής μικρό οικογενειακό σεντάν, που φαίνεται ότι δε συγκινεί και πολύ το κοινό. Εδώ που τα λέμε, η SEAT έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτιάχνει πολύ πιο ενδιαφέροντα οικογενειακά μοντέλα.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube