Ειδική έκδοση από τα παλιά για το Subaru BRZ

Ειδική έκδοση από τα παλιά για το Subaru BRZ

To Subaru BRZ υποδέχτηκε μία νέα, ειδική έκδοση, η οποία είναι ό,τι πιο κοντά έχουμε δει στο STI.

Υπεύθυνη για αυτό το μοντέλο είναι η Subaru Ιταλίας, λανσάροντας στην εγχώρια αγορά για εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το Subaru BRZ Touge.

Το BRZ Touge φωνάζει πως είναι STI. Η ειδική αυτή έκδοση είναι είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο μπλε Blu Pearl χρώμα, που συνδυάζεται με τις ζάντες OZ Racing Ultraleggera 18”, σε χρυσό Race Gold χρώμα και τον λογότυπο Touge να ξεχωρίζει στα κεντρικά καπάκια. Οι ζάντες αυτές εκτός από πολύ όμορφες είναι άκρως ελαφριές, την κάθε μία να ζυγίζει μόλις 8,7 kg.

Σε αντίθεση με όσα είχαμε συνηθίσει στα παλαιότερα Impreza WRX/STI, στο BRZ Touge δεν υπάρχει κάποια μεγάλη αεροτομή. Η ειδική αυτή έκδοση ξεχωρίζει εξαιτίας του εμπρός σπλίτερ, των πλαϊνών ποδιών (με τους λογότυπους STI), αλλά και των φουσκωμάτων του πίσω προφυλακτήρα.

Μόλις 60 Subaru BRZ Touge θα κατασκευαστούν, αποκλειστικά για την ιταλική αγορά, με την τιμή τους να ανέρχεται στις €49.500

Subaru BRZ Touge

Ενώ αυτά τα εξαρτήματα είναι ήδη διαθέσιμα ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Subaru τα συνδυάζει ως μέρος μιας ειδικής έκδοσης. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι οι μεγαλύτερες, διπλές απολήξεις εξάτμισης κατασκευασμένες από τον ιταλικό δέκτη Supersprint, οι οποίες φέρουν επίσης τα γράμματα Touge.

Κι αν αναρωτιέστε από που πήρε το όνομά της αυτή η έκδοση, προέρχεται από την ιαπωνική λέξη για ένα ορεινό πέρασμα. Έξυπνη επιλογή, αν αναλογιστούμε πως το Subaru BRZ είναι από τα αυτοκίνητα που χαίρεσαι να τα οδηγείς σε φιδίσιες διαδρομές.

Subaru BRZ Touge

Στο εσωτερικό, υπάρχουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις, όπως οθόνη αφής 8” και ηχοσύστημα με έξι ηχεία. Από μία τέτοια έκδοση, ασφαλώς και δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα, υπογραμμίζοντας τον δυναμικό χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου

Κάτω από το καπό, δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον ατμοσφαιρικό boxer των 2,4 lt να αποτελεί την καρδιά του οχήματος. Ο κινητήρας αυτός είναι ικανός για 234 PS και 250 Nm ροπής, συνδυαζόμενος πάντα με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό.

Subaru BRZ Touge

Στο κομμάτι των επιδόσεων, η Subaru ανακοινώνει πως το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,3” με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 km/h.

Μόλις 60 αντίτυπα της έκδοσης Touge θα κυκλοφορήσουν, αποκλειστικά στη γειτονική μας χώρα, με την τιμή τους να υπολογίζεται στις €49.500.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube