BYD e2, αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό αλά ID.3 με μόλις €11.500

BYD e2, αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό αλά ID.3 με μόλις €11.500

Διαστάσεις ID.3, επαρκείς επιδόσεις και πλούσιος εξοπλισμός. Αυτά τα ηλεκτρικά θέλουμε!

BYD e2

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν οι Κινέζοι με τις τιμές τους. Η αυτοκινητοβιομηχανία BYD βρίσκεται σε απίστευτη άνοδο και μπορεί να μειώνει συνεχώς τις τιμές σε ένα πρωτόγνωρο πόλεμο τιμών. Έτσι, το BYD e2 πωλείται πλέον στα μόλις 89.900 γουάν (€11.500), δηλαδή χαμηλότερα από την προηγούμενη τιμή των 102.800 γουάν (€13.000).

Για να το κάνουμε πιο συμβατό με την ελληνική πραγματικότητα, το BYD e2 κοστίζει στην τοπική αγορά περίπου €5 χιλιάρικα λιγότερο από το φθηνότερο Hyundai i10.

Με χρήματα που εδώ αγοράζεις κακοσυντηρημένο 8ετίας, οι Κινέζοι αποκτούν αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό

Η βασική έκδοση του e2 ονομάζεται Honor Edition και μαζί με το Seagull, το επαναφορτιζόμενο Qin Plus DM-I, το Dolphin και το Chaser 05 είναι τα πέντε μοντέλα της BYD με τιμή κάτω από 100.000 γουάν (€12.800).

BYD e2

Τιμή που θεωρείται το ψυχολογικό όριο των πραγματικά προσιτών μοντέλων, ακόμα και για οικογένειες μέτριων εισοδημάτων στην Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το BYD Qin Plus DM-i είναι PHEV και κοστίζει μόλις €10.200

Οι τιμές έχουν μειωθεί στα παραπάνω μοντέλα τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας τα πιο προσιτά από ποτέ και συνεχίζοντας έναν πόλεμο τιμών που διεξαγέται στην κινεζική αγορά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.

BYD e2

Το BYD e2 Honor Edition μπορεί να είναι φθηνό αλλά δεν είναι καθόλου φθηνιάρικο. Χρησιμοποιεί μπαταρία 35,2 kWh ή 47,3 kWh, με την τελευταία να είναι LFP Blade. Τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα με 95 ίππους και 180 Nm, ενώ η θεωρητική αυτονομία στον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο δοκιμών είναι 305 και 405 km αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BYD, με δύο φιναλίστ στο 2024 World Car Award

Και παρά τη χαμηλή τιμή του, είναι πολύ καλοεξοπλισμένο. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ίδια περιστρεφόμενη οθόνη infotainment που είδαμε για πρώτη φορά στο Atto 3, ψηφιακός πίνακας οργάνων 8,8 ιντσών και κυρίως αντλία θερμότητας. Χαρακτηριστικό που δεν συναντάται ακόμα και σε πολύ ακριβότερα EV.

BYD e2

Η ανερχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 3,02 εκατομμύρια ηλεκτρικά κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πέρυσι, το 92% των οποίων πωλήθηκε στη χώρα καταγωγής της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το BYD Seal U DM-i έρχεται στην Ευρώπη

Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, αφού η BYD ετοιμάζει απόβαση στις διεθνείς αγορές. Ήδη ναυπηγεί ιδιόκτητα πλοία που θα μεταφέρουν 7.000 αυτοκίνητα έκαστο, ενώ στην πατρίδα μας εκπροσωπείται από τον όμιλο Σφακιανάκη

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube