Το BYD Seal U DM-i έρχεται στην Ευρώπη

Το BYD Seal U DM-i έρχεται στην Ευρώπη

H BYD παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης το BYD Seal U DM-i, ένα μεγάλο plug-in hybrid μοντέλο που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι περισσότεροι ίσως έχετε ακουστά το BYD Seal U, ένα ηλεκτρικό SUV που θα ξεκινήσει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Πλέον, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και το BYD Seal U DM-i, την plug-in hybrid εκδοχή του Seal U, που θα έρθει και αυτή στην Γηραιά Ήπειρο προς την άνοιξη.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα κομψό, πληθωρικό και ευρύχωρο, μήκους 4,77 μέτρων D-SUV, με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του να ενισχύεται από τα περιμετρικά προστατευτικά και τους μεγάλους θόλους, που μπορούν να φιλοξενήσουν ζάντες έως 19”. Η συνολική του σχεδίαση εναρμονίζεται με την ευρύτερη φιλοσοφία της BYD «Ocean Aesthetics», με την μεγάλη εμπρός γρίλια και τους LED προβολείς εμπρός και πίσω να τονίζουν την premium αύρα του.

To BYD Seal U DM-i, το πρώτο μη αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BYD αναμένεται στην Ευρώπη την άνοιξη

BYD Seal U DM-i

Η μινιμαλιστική και πολυτελής εικόνα του εξωτερικού συνεχίζεται και στον εσωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου. Εκεί όπως έχουν χρησιμοποιηθεί premium υλικά έως και vegan δέρμα. Τις εντυπώσεις κλέβουν ο κρυστάλλινος λεβιές ταχυτήτων αλλά και η περιστρεφόμενη οθόνη 15,6” με δυνατότητα over-the-air ενημερώσεων, φωνητικές εντολές, hi-fi ηχοσύστημα και ασύρματη φόρτιση. Επιπροσθέτως, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν σύγχρονο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”. Ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών, καθώς φτάνει τα 552 lt με τα καθίσματα σε όρθια θέση και τα 1.440 lt με τα καθίσματα ριγμένα.

Για την κίνηση του BYD Seal U DM-i (όπου DM=Dual Mode) φροντίζει ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 lt 110 ίππων, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, η μπαταρία του οποίου μπορεί να αγγίξει τις 18,3 ή 26,6 kWh, Για την φόρτιση της μπαταρίας υπάρχει επιλογή DC, φορτίζοντας από το 30 στο 80% σε 35 λεπτά (ισχύς 18 kW). Επιπροσθέτως, το νέο SUV της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαθέτει επίσης λειτουργία VTOL ως στάνταρ, επιτρέποντας σε εξωτερικές συσκευές να φορτίζονται ή να τροφοδοτούνται από την μπαταρία του αυτοκινήτου.

BYD Seal U DM-i

Το BYD Seal U DM-i θα κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη την άνοιξη, με την εταιρεία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube