Το BYD Qin Plus DM-i είναι PHEV και κοστίζει μόλις €10.200

Το BYD Qin Plus DM-i είναι PHEV και κοστίζει μόλις €10.200

Η BYD ταράζει πάλι τα νερά με επαναφορτιζόμενη λιμουζίνα στα €10 χιλιάρικα. Φαντάζεστε να κόστιζε ως €15.000 στην ελληνική αγορά;

Qin Plus DM-i

Λέγεται BYD Qin Plus DM-i και θα έκανε πάταγο αν πουλιόταν στην πατρίδα μας σε αυτή την τιμή. Είναι σεντάν με χορταστικές διαστάσεις, μπαίνει στην πρίζα και καταναλώνει βενζίνη στο ταξίδι, για να μην αγχώσει τον οδηγό με την ανάγκη φόρτισης.

Το BYD Qin Plus DM-i έχει μήκος 4.765 mm, οπότε μιλάμε για λιμουζίνα ικανών διαστάσεων, αφού είναι ελάχιστα κοντύτερο από μια BMW Σειρά 5 γενιάς E39.

Πριζάτη λιμουζίνα με σχεδίαση που θυμίζει Peugeot 508, 180 ίππους και τιμή που στην Ελλάδα δεν αντιστοιχεί ούτε σε μεταχειρισμένο μίνι 5ετίας

Και πριν αναφωνήσετε ότι όλα τα κινεζικά προϊόντα είναι φθηνά στην ασιατική χώρα, προφανώς θα συμφωνήσουμε. Αλλά δεν κοστίζουν όλα τα ίδιο. Το νέο μοντέλο της BYD είναι σημαντικά πιο προσιτό από τον ανταγωνισμό.

Qin Plus DM-i

Για την ακρίβεια, τιμολογείται 15% πιο χαμηλά από το αντίστοιχων διαστάσεων VW Lavida και 40% πιο φθηνά από την Toyota Corolla.

Το Qin Plus DM-i δεν είναι καινούργιο μοντέλο. Νέα είναι η εισαγωγική έκδοση Glory Edition, που ρίχνει την τιμή του κατά €2.500 και του προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Qin Plus DM-i

Όλες οι εκδόσεις του Qin Plus DM-i, συμπεριλαμβανομένης της Glory Edition, διαθέτουν το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 lt με ισχύ 110 PS και 135 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To YangWang U7 της BYD είναι πιο ισχυρό από δύο BMW M5 μαζί

Η υπόλοιπη ισχύς παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, οπότε διαμορφώνονται δύο εκδόσεις: Μία με συνδυαστική ισχύ 180 PS και 316 Nm και μία ισχυρότερη στα 197 PS και 325 Nm.

Qin Plus DM-i

 

Δύο μπαταρίες Blade της BYD συμπληρώνουν τα μηχανικά μέρη, η μικρότερη με χωρητικότητα 8,32 kWh κι η μεγαλύτερη στα 18,32 kWh. Η Glory Edition φοράει προφανώς την πιο μικρή, αλλά δεν τα καταφέρνει καθόλου άσχημα, αφού προσφέρει πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 55 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το BYD Yuan UP είναι ένα ηλεκτρικό C-SUV με τιμή από €13.000

Δεδομένης της χαμηλής τιμής εκκίνησης του κινεζικού PHEV, θα πιστεύατε ότι ο εξοπλισμός θα ήταν εξαιρετικά ελλιπής. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Όλες οι εκδόσεις του Qin Plus DM-i διαθέτουν μια καλά εξοπλισμένη καμπίνα που περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη infotainment και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Qin Plus DM-i

Ως έξτρα εξοπλισμός, το επαναφορτιζόμενο σεντάν μπορεί να εξοπλιστεί με δερμάτινα καθίσματα, καθώς και δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube