BYD Dolphin: To 6o ηλεκτρικό που ξεπερνά το εκατομμύριο
Το Tesla Model 3 έγινε το πρώτο ηλεκτρικό που ταξινόμησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, ήδη από το καλοκαίρι του 2021. Το BYD Dolphin εισέρχεται τώρα στο κλειστό club με ηλεκτρικών με 7ψήφιες πωλήσεις.
Το να φτάσει κανείς στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων είναι σημαντικό επίτευγμα για κάθε μοντέλο, αλλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό για ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Μόνο μια χούφτα BEV έχουν πετύχει αυτό το κατόρθωμα, με τελευταίο το BYD Dolphin.
Το «Δελφίνι» το γνωρίσαμε στην πατρίδα μας με τη μεγάλη μπαταρία και τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, όπου και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Κάποια στιγμή μπορούσε να αγοραστεί με λιγότερα από 20 χιλιάρικα, χάρη στην αρωγή της κρατικής επιδότησης.
Σε άλλες αγορές προσφέρεται και σε βασική έκδοση με 95 ίππους και μπαταρία 45 kWh, με ακόμη χαμηλότερη τιμή
Το Dolphin αποτελεί το τρίτο μοντέλο της BYD που μπαίνει στο πολύ περιορισμένο club των ηλεκτρικών που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο πωλήσεων.
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δύο ακόμη μοντέλα που έχουν φτάσει στο ορόσημο: Tο Atto 3 -γνωστό και ως Yuan Plus στην Κίνα- που κυκλοφόρησε το 2022. Kαι το Seagull -που έρχεται ως Dolphin Surf στην Ευρώπη, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2023.
Ο μόνος άλλος Κινέζος κατασκευαστής με μοντέλο που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά είναι η Wuling Motors, ιδιοκτησίας της SAIC, της οποίας το Mini EV έχει διαθέσει περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας το όριο του ενός εκατομμυρίου το 2023.
Στην κορυφή, βέβαια, βρίσκεται η Tesla. Το Model 3 έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου τον Ιούνιο του 2021.
Έκτοτε, το Model Y έχει πετύχει σπουδαία κατορθώματα: Έγινε το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον πλανήτη το 2023, ανεξαρτήτως καυσίμου. Πέρυσι έχασε για λίγο την πρωτιά γενικής από το Toyota RAV4.
Όσο για το Dolphin, βοήθησε την BYD να ξεπεράσει την εταιρεία του Elon Musk στην Ευρώπη. Η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια δεύτερη μονάδα παραγωγής για τον εφοδιασμό της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτή τη φορά στην Τουρκία.
Η πρώτη κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία και θα έχει προβλεπόμενη μέγιστη παραγωγή 300.000 αυτοκινήτων ετησίως, με όλα τα οχήματα που θα κατασκευάζονται εκεί να προορίζονται για την Ευρώπη.



