node/34882

EuroNCAP: Πεντάστερο Range Rover Evoque, δύο βαθμολογίες για Citroën C5 Aircross [videos]

Το γαλλικό μοντέλο βαθμολογήθηκε για τις εκδόσεις με και χωρίς το προαιρετικό Safety+Pack.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP με τα Range Rover Evoque και Citroën C5 Aircross. To Evoque απέσπασε πέντε αστέρια, ενώ το C5 Aircross πήρε δύο βαθμολογίες, μια με πέντε αστέρια και μια με τέσσερα αστέρια για τις εκδόσεις με ή χωρίς το προαιρετικό Safety+Pack αντίστοιχα.

Αρχίζοντας από το γαλλικό μοντέλο να πούμε πως το C5 Aircross με το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού πήρε τέσσερα αστέρια. Το έξτρα πακέτο Safety+Pack που πήρε ένα αστέρι παραπάνω, έχει επιπλέον έναν αισθητήρα ραντάρ στην κάμερα που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης AEB City, AEB Inter-Urban και AEB Pedestrian.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Evoque σημαντικό ρόλο στην τελική βαθμολογία, μεταξύ άλλων έπαιξαν τα συστήματα προστασίας των ευάλωτων χρηστών του δρόμου όπως το «ενεργό» καπό και το σύστημα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών.

node/40198

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το VW ID.3 [video]

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία που πήρε το VW ID.3 από τον EuroNCAP.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το VW ID.3 [video]

«Το ID.3 αντιπροσωπεύει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η κλιματική αλλαγή μας ωθεί να προσαρμοστούμε σε ένα καθαρότερο μέλλον και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ο κανόνας τα επόμενα χρόνια. Ο οργανισμός EuroNCAP θα συνεχίσει να δοκιμάζει αυτά τα αυτοκίονητα για να διασφαλίσει ότι η διάσωση του πλανήτη από ρύπους δεν επιβαρύνει την ασφάλεια και χαίρομαι που βλέπω ότι το ID.3 δεν συμβιβάζεται στις προδιαγραφές ασφαλείας».

Με αυτά τα λόγια ο Michiel van Ratingen, γενικός γραματέας του EuroNCAP σχολιάσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του VW ID.3, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της VW, το οποίο και συγκέντρωσε την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστεριών. 

id.3 crash

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών το ID.3 διατήρησε ακέραιο το χώρο των επιβατών, παρέχοντας σε αυτούς καλή προστασία τόσο σε μετωπική όσο και σε πλάγια σύγκρουση. Η βαθμολογία που συγκέντρωση για τους επιβάτες έφτασε το 87%. 

Αντίστοιχα η βαθμολόγια για την προστασία των παιδιών (με αυτά να κάθονται στα ειδικά καθίσματα) έφτασε το 89%, με την αξιολόγηση για την προστασία των πεζών να φτάνει το 71%, ενώ στο 88% κυμάνθηκε η βαθμολογία των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. 

Ειδική μνεία γίνεται από τον οργανισμό στο σύστημα multi-collision braking system, που επεμβαίνει στα φρένα μετά από μία σύγκρουση, ώστε να αποτρέψει ανεξέλεγκτη περαιτέρω κίνηση του οχήματος, καθώς και στο σύστημα e-Call που στέλνει αυτόματα μήνυμα σε υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, ενημερώνοντας και για το σημείο που σημειώθηκε το ατύχημα. 

node/40176

ADAC: Πρωτιά για το Bridgestone Blizzak LM005

To Blizzak LM005 της Bridgestone αξιολογήθηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία του σε δοκιμή χειμερινών ελαστικών της ADAC.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

ADAC: Πρωτιά για το Bridgestone Blizzak LM005

Το κορυφαίο προϊόν της Bridgestone για την χειμερινή περίοδο, το Blizzak LM005, είναι ο νικητής της δοκιμής χειμερινών ελαστικών της ADAC για το 2020. Σχεδιασμένο για να παρέχει στους οδηγούς εξαιρετικό έλεγχο και ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες, το Blizzak LM005 εντυπωσίασε σε όλες τις χειμερινές συνθήκες οδοστρώματος με την ισορροπημένη απόδοσή του σε στεγνό και χιονισμένο οδόστρωμα και τον χειρισμό στο βρεγμένο.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι εμπειρογνώμονες της ADAC, της μεγαλύτερης λέσχης αυτοκινήτου στην Ευρώπη, έδωσαν στο Blizzak LM005 μια συνολική βαθμολογία 2,0 - την καλύτερη βαθμολογία από όλα τα ελαστικά της δοκιμής – απονέμοντας του τον τίτλο του νικητή στην κατάταξη των 15 ελαστικών που συμμετείχαν στη δοκιμή.

Προηγμένη τεχνολογία για αξιόπιστη απόδοση
Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του Bridgestone Blizzak LM005 είναι το αποτέλεσμα της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας στον τομέα των ελαστικών.

Το ελαστικό κατασκευάζεται με την σύνθεση γόμας Nano Protech™ της Bridgestone, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο προκειμένου να κρατήσει το ελαστικό μαλακό στις χαμηλές θερμοκρασίες για μέγιστη έλξη και να βελτιστοποιήσει την απόδοσή του στο βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα. Έχει επίσης σχεδιαστεί με έναν μοναδικό σχεδιασμό πέλματος σε ζιγκ-ζαγκ για την ενίσχυση της απομάκρυνσης του νερού και τη βελτίωση της πρόσφυσης στο δρόμο. Η συνέργεια μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, με το LM005 να γίνεται το πρώτο χειμερινό ελαστικό που επιτυγχάνει διαβάθμιση ‘A’ στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα, στην κατηγορία πρόσφυση στο βρεγμένο για το πλήρες διαστασιολόγιο του.

Με χαμηλή αντίσταση κύλισης και κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλά επίπεδα  θορύβου ελαστικών και οδοστρώματος, το Blizzak LM005 αποτελεί επίσης μια περισσότερο βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες. Το ενεργειακά αποδοτικό ελαστικό όχι μόνο ωφελεί τον οδηγό όσον αφορά την χιλιομετρική απόσταση και την εξοικονόμηση κόστους, αλλά επίσης συμβάλλει στην απελευθέρωση λιγότερων εκπομπών αερίων. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά αναγνωρίστηκαν από την ADAC, η οποία απένειμε στο Blizzak LM005 εξαιρετικές βαθμολογίες για τη χαμηλή αντίσταση κύλισης και την κατανάλωση καυσίμου.

LM005

Στο επίκεντρο οι ανάγκες των πελατών
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Blizzak LM005, η Bridgestone πραγματοποίησε έρευνα σε 20.000 οδηγούς σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τις απαιτήσεις τους από ένα premium χειμερινό ελαστικό touring και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή χρήση. Τα ευρήματα ήταν ξεκάθαρα: περιμένουν ένα ελαστικό που να συνδυάζει άριστο έλεγχο στο βρεγμένο με στιβαρή απόδοση στο χιόνι και τον πάγο. Το Blizzak LM005 της Bridgestone πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις, με εξαιρετικό φρενάρισμα στο χιόνι και σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία σε ανεξάρτητες δοκιμές το 2019.

To  Blizzak LM005 έλαβε μέρος στις δοκιμές της ADAC σε ένα Volkswagen Golf GTI σε διάσταση 205/55 R16, μία διάσταση με πολλές εφαρμογές σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων στην αγορά. Το LM005 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε 171 διαστάσεις για επιβατικά αυτοκίνητα και SUV / 4x4 με διάσταση ζάντας από 14” έως 22”. Η πρωτοποριακή τεχνολογία DriveGuard Run Flat της Bridgestone έχει ενσωματωθεί σε 24 διαστάσεις υψηλής ζήτησης (από 16” έως 18”) του Blizzak LM005 για την αντιμετώπιση αιφνίδιας βλάβης του ελαστικού, επιτρέποντας στον οδηγό και το όχημά του να συνεχίσει να οδηγεί μέχρι και για 80 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h, σε περίπτωση διάτρησης.

Σχολιάζοντας το τελευταίο βραβείο που κατέκτησε το Blizzak LM005 της Bridgestone, ο Stefano Parisi, Περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Bridgestone EMIA, Νοτίου Περιφέρειας δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, ειδικά καθώς αναγνωρίζει το έργο της εξαιρετικής ομάδας μας πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη. Το συνολικό αποτέλεσμα, και το ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα της δοκιμής, που σχετίζεται με την ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα, υπογραμμίζει επίσης τα πολύ θετικά σχόλια που έχουμε ήδη λάβει από πολλούς εμπορικούς συνεργάτες και οδηγούς σχετικά με το χειμερινό μας ελαστικό.

«Με το LM005, προσφέρουμε ένα premium προϊόν υψηλής απόδοσης που αξιόπιστα και αποτελεσματικά υποστηρίζει τους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο στις καθημερινές προκλήσεις της χειμερινής οδήγησης. Η ετυμηγορία των δοκιμών από τους επαγγελματίες της ADAC ενισχύει τη στρατηγική μας εστίαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα σε συνεχή ανάπτυξη των βασικών ελαστικών μας».

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της δοκιμής της ADAC είναι διαθέσιμα εδώ.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Bridgestone]