node/37617

Euro NCAP: Οι δοκιμές πρόσκρουσης των VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke [video]

Το 2019 κλείνει με δοκιμές 10 μοντέλων από την EuroNCAP που από του χρόνου αλλάζει κριτήρια αξιολόγησης.

Η Euro NCAP κλείνει τη χρονιά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις δοκιμές πρόσκρουσης 10 ακόμη μοντέλων, μεταξύ των οποίων και μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκαν τα Audi Q8, Ford Puma, MG ZS EV, MG HS, Nissan Juke και VW Golf ενώ τρία αστέρια απέσπασε το Aiways U5 και η τριάδα VW up!, SEAT Mii και Škoda Citigo.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις βαθμολογίες και τα ποσοστά όλων των μοντέλων που δοκιμάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Μοντέλο Αστέρια Ενήλικοι Παιδιά Ευάλωτοι Εξοπλισμός
Volkswagen Golf ♦♦♦♦♦ 95% 89% 76% 78%
Ford Puma ♦♦♦♦♦ 94% 84% 77% 74%
Nissan Juke ♦♦♦♦♦ 94% 85% 81% 73%
VW Up! ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Seat Mii ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Skoda Citigo ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Audi Q8 ♦♦♦♦♦ 93% 87% 71% 73%
Aiways U5 ♦♦♦ 73% 70% 45% 55%
MG ZS EV ♦♦♦♦♦ 90% 85% 64% 70%
MG HS ♦♦♦♦♦ 92% 81% 64% 76%

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για κάθε μοντέλο με τα σχετικά βίντεο των δοκιμών πρόσκρουσης.

Volkswagen Golf

Ξεκινάμε από το δημοφιλέστερο μοντέλο της λίστας που δεν είναι άλλο από το Volkswagen Golf. Όπως αναφέρει η Euro NCAP, όλες οι γενιές του Golf εδώ και 45 χρόνια ήταν ορόσημο στον τομέα της ασφάλειας για την κατηγορία των μικρομεσαίων. Στον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η όγδοη γενιά που απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων χάρη στη δομή του οχήματος αλλά και το πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του. Το Golf είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που χρησιμοποιεί το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και υποδομών V2X το οποίο προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών για πιθανούς κινδύνους και σύντομα θα συμπεριληφθεί στα κριτήρια αξιολόγησης του οργανισμού.

Το πρόβλημα που παρατήρησε η EuroNCAP στο νέο Golf είναι η πίσω αριστερή πόρτα που άνοιξε στην πλευρική σύγκρουση, όπως είχε συμβεί και με το VW Sharan στις προηγούμενες δοκιμές. Η Volkswagen ανακοίνωσε πως ψάχνει τα αίτια του ανοίγματος της πόρτας και πως εξοπλίζει το Golf με στάνταρ σύστημα αυτόματου κλειδώματος που θα αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Volkswagen Golf

 

Ford Puma

To Ford Puma απέσπασε υψηλά σκορ και στις τέσσερις κατηγορίες με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια. Όπως αναφέρει η Euro NCAP, το Puma είναι μια από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία B-SUV αλλά και γενικότερα μεταξύ των οχημάτων με προσιτή τιμή αγοράς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ford Puma

 

Nissan Juke

Το ολοκαίνουριο Nissan Juke έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής χάρη στη νέα του πλατφόρμα, με κορυφαία διάκριση 5 αστέρων και άριστες επιμέρους βαθμολογίες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Nissan Juke

 

Volkswagen Up! - SEAT Mii - Skoda Citigo

Η τριάδα των A-Segment του VW Group είχε βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του 2011, όμως απέσπασαν μόλις 3 αστέρια στις δοκιμές του 2019. Ο λόγος για αυτή την πτώση είναι τα αυστηρότερα κριτήρια που ισχύουν σήμερα, με τις σχετικά μικρές αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί τα μοντέλα στο πρόσφατο facelift να μην είναι αρκετές για να πλησιάσουν τα επίπεδα ασφαλείας πιο σύγχρονων οχημάτων. Ενδεικτικό είναι πως παρόλο που τα πήγαν καλά στην προστασία ενήλικων επιβατών (81%) και παιδιών (83%), είχαν χαμηλά σκορ στην προστασία ευάλωτων χρηστών (45%) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας (55%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Volkswagen Up!SEAT Mii και Skoda Citigo.

 

Audi Q8

Το Audi Q8 όπως αναμενόταν απέσπασε 5 αστέρια, με τη βαθμολογία του να είναι ταυτόσημη με το συγγενικό Q7 το οποίο είχε δοκιμαστεί πριν από δύο εβδομαδες. Λόγω της πανομοιότυπης δομής των δύο SUV η Euro NCAP δημοσίευσε το βίντεο για το Q7.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Audi Q8

Aiways U5

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της κινεζικής start-up Aiways έφτασε στην Ευρώπη και πέρασε τις απαραίτητες δοκιμές της Euro NCAP. Το SUV παρουσίασε προβληματική συμπεριφορά στη δοκιμή πρόσκρουσης με πόλο, ενώ δεν τα πήγε και πολύ καλά στους τομείς της προστασίας πεζών και ποδηλατών λόγω αδυναμίας του AEB. Ως αποτέλεσμα, το Aiways U5 απέσπασε μόλις 3 αστέρια, με την εταιρεία να δηλώνει πως θα εξετάσει και θα διορθώσει τις αδυναμίες του μοντέλου, με στόχο να αποσπάσει καλύτερη βαθμολογία μετά από επανεξέταση μέσα στο 2020.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Aiways U5

MG ZS EV και HS

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του MG ZS EV

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του MG HS

Η MG που ανήκει στην κινεζική SAIC Motor συμμετείχε στις δοκιμές με δύο SUV - το ηλεκτρικό MG ZS EV και το συμβατικό MG HS τα οποία απέσπασαν πολύ καλές βαθμολογίες 5 αστέρων. Οι επιδόσεις τους και ο πλούσιος εξοπλισμός τους, τα τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με αρκετά ευρωπαικά, ιαπωνικά και κορεάτικα μοντέλα.

Εκτός από τα 10 αυτοκίνητα που αναφέραμε, η Euro NCAP είχε σκοπό να δοκιμάσει και το Opel Zafira LIfe, κάτι που δεν έγινε τελικά. Ο λόγος είναι ότι το MPV της Opel δεν είναι άμεσος αντικαταστάτης του πολυμορφικού Zafira, αλλά η επιβατική έκδοση του επαγγελματικού Vivaro. Η Euro NCAP είχε ήδη δοκιμάσει τα πανομοιότυπα Peugeot Traveller και Citroen Spacetourer από το 2015.

node/39446

Elon Musk: Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Ο CEO της Tesla είναι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον τα οχήματα της Tesla θα υποστηρίζουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Elon Musk: Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Ο Elon Musk, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σανγκάη, δήλωσε πως η τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 5) θα είναι έτοιμη αρκετά σύντομα.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 θα γίνει πραγματικότητα, και πιστεύω πως αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα. Συνεχίζω να πιστεύω πως θα έχουμε έτοιμα τα βασικά συστατικά για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 μέσα στο έτος», δήλωσε ο Musk.

Ο CEO της Tesla ισχυρίζεται πως η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι εφικτή με το harware που υπάρχει ήδη στα σημερινά μοντέλα της εταριείας, με τις διαφορές να αφορούν το λογισμικό. Επίσης, θεωρεί πως δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες προκλήσεις για την ολοκλήρωση του project αλλά αρκετά μικρά προβλήματα που απομένει να λυθούν, καθώς το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει περίεργες καταστάσεις με επιτυχία.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η Tesla να συνεχίσει να αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Autopilot που προσφέρει για τα μοντέλα της, το οποίο σήμερα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Αυτό συμβαίνει επείδή παρόλο που το σύστημα αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, ο οδηγός καλείται να έχει διαρκώς τα χέρια του πάνω ή κοντά στο τιμόνι και να διατηρεί την προσοχή του στο δρόμο καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να του ζητηθεί να ανακτήσει τον έλεγχο.

[Πηγή: CarExpect]

node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]