node/37617

Euro NCAP: Οι δοκιμές πρόσκρουσης των VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke [video]

Το 2019 κλείνει με δοκιμές 10 μοντέλων από την EuroNCAP που από του χρόνου αλλάζει κριτήρια αξιολόγησης.

Η Euro NCAP κλείνει τη χρονιά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις δοκιμές πρόσκρουσης 10 ακόμη μοντέλων, μεταξύ των οποίων και μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκαν τα Audi Q8, Ford Puma, MG ZS EV, MG HS, Nissan Juke και VW Golf ενώ τρία αστέρια απέσπασε το Aiways U5 και η τριάδα VW up!, SEAT Mii και Škoda Citigo.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις βαθμολογίες και τα ποσοστά όλων των μοντέλων που δοκιμάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Μοντέλο Αστέρια Ενήλικοι Παιδιά Ευάλωτοι Εξοπλισμός
Volkswagen Golf ♦♦♦♦♦ 95% 89% 76% 78%
Ford Puma ♦♦♦♦♦ 94% 84% 77% 74%
Nissan Juke ♦♦♦♦♦ 94% 85% 81% 73%
VW Up! ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Seat Mii ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Skoda Citigo ♦♦♦ 81% 83% 46% 55%
Audi Q8 ♦♦♦♦♦ 93% 87% 71% 73%
Aiways U5 ♦♦♦ 73% 70% 45% 55%
MG ZS EV ♦♦♦♦♦ 90% 85% 64% 70%
MG HS ♦♦♦♦♦ 92% 81% 64% 76%

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για κάθε μοντέλο με τα σχετικά βίντεο των δοκιμών πρόσκρουσης.

Volkswagen Golf

Ξεκινάμε από το δημοφιλέστερο μοντέλο της λίστας που δεν είναι άλλο από το Volkswagen Golf. Όπως αναφέρει η Euro NCAP, όλες οι γενιές του Golf εδώ και 45 χρόνια ήταν ορόσημο στον τομέα της ασφάλειας για την κατηγορία των μικρομεσαίων. Στον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η όγδοη γενιά που απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων χάρη στη δομή του οχήματος αλλά και το πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του. Το Golf είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που χρησιμοποιεί το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και υποδομών V2X το οποίο προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών για πιθανούς κινδύνους και σύντομα θα συμπεριληφθεί στα κριτήρια αξιολόγησης του οργανισμού.

Το πρόβλημα που παρατήρησε η EuroNCAP στο νέο Golf είναι η πίσω αριστερή πόρτα που άνοιξε στην πλευρική σύγκρουση, όπως είχε συμβεί και με το VW Sharan στις προηγούμενες δοκιμές. Η Volkswagen ανακοίνωσε πως ψάχνει τα αίτια του ανοίγματος της πόρτας και πως εξοπλίζει το Golf με στάνταρ σύστημα αυτόματου κλειδώματος που θα αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Volkswagen Golf

 

Ford Puma

To Ford Puma απέσπασε υψηλά σκορ και στις τέσσερις κατηγορίες με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια. Όπως αναφέρει η Euro NCAP, το Puma είναι μια από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία B-SUV αλλά και γενικότερα μεταξύ των οχημάτων με προσιτή τιμή αγοράς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ford Puma

 

Nissan Juke

Το ολοκαίνουριο Nissan Juke έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής χάρη στη νέα του πλατφόρμα, με κορυφαία διάκριση 5 αστέρων και άριστες επιμέρους βαθμολογίες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Nissan Juke

 

Volkswagen Up! - SEAT Mii - Skoda Citigo

Η τριάδα των A-Segment του VW Group είχε βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του 2011, όμως απέσπασαν μόλις 3 αστέρια στις δοκιμές του 2019. Ο λόγος για αυτή την πτώση είναι τα αυστηρότερα κριτήρια που ισχύουν σήμερα, με τις σχετικά μικρές αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί τα μοντέλα στο πρόσφατο facelift να μην είναι αρκετές για να πλησιάσουν τα επίπεδα ασφαλείας πιο σύγχρονων οχημάτων. Ενδεικτικό είναι πως παρόλο που τα πήγαν καλά στην προστασία ενήλικων επιβατών (81%) και παιδιών (83%), είχαν χαμηλά σκορ στην προστασία ευάλωτων χρηστών (45%) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας (55%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Volkswagen Up!SEAT Mii και Skoda Citigo.

 

Audi Q8

Το Audi Q8 όπως αναμενόταν απέσπασε 5 αστέρια, με τη βαθμολογία του να είναι ταυτόσημη με το συγγενικό Q7 το οποίο είχε δοκιμαστεί πριν από δύο εβδομαδες. Λόγω της πανομοιότυπης δομής των δύο SUV η Euro NCAP δημοσίευσε το βίντεο για το Q7.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Audi Q8

Aiways U5

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της κινεζικής start-up Aiways έφτασε στην Ευρώπη και πέρασε τις απαραίτητες δοκιμές της Euro NCAP. Το SUV παρουσίασε προβληματική συμπεριφορά στη δοκιμή πρόσκρουσης με πόλο, ενώ δεν τα πήγε και πολύ καλά στους τομείς της προστασίας πεζών και ποδηλατών λόγω αδυναμίας του AEB. Ως αποτέλεσμα, το Aiways U5 απέσπασε μόλις 3 αστέρια, με την εταιρεία να δηλώνει πως θα εξετάσει και θα διορθώσει τις αδυναμίες του μοντέλου, με στόχο να αποσπάσει καλύτερη βαθμολογία μετά από επανεξέταση μέσα στο 2020.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Aiways U5

MG ZS EV και HS

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του MG ZS EV

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του MG HS

Η MG που ανήκει στην κινεζική SAIC Motor συμμετείχε στις δοκιμές με δύο SUV - το ηλεκτρικό MG ZS EV και το συμβατικό MG HS τα οποία απέσπασαν πολύ καλές βαθμολογίες 5 αστέρων. Οι επιδόσεις τους και ο πλούσιος εξοπλισμός τους, τα τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με αρκετά ευρωπαικά, ιαπωνικά και κορεάτικα μοντέλα.

Εκτός από τα 10 αυτοκίνητα που αναφέραμε, η Euro NCAP είχε σκοπό να δοκιμάσει και το Opel Zafira LIfe, κάτι που δεν έγινε τελικά. Ο λόγος είναι ότι το MPV της Opel δεν είναι άμεσος αντικαταστάτης του πολυμορφικού Zafira, αλλά η επιβατική έκδοση του επαγγελματικού Vivaro. Η Euro NCAP είχε ήδη δοκιμάσει τα πανομοιότυπα Peugeot Traveller και Citroen Spacetourer από το 2015.

node/39929

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Το νέο πρωτόκολλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP εγκαινιάστηκε από το Toyota Yaris.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Τη μέγιστη βαθμολογία απέσπασε το νέο Toyota Yaris στις δοκιμασίες του EuroNCAP εγκαινιάζοντας το νέο πρωτόκολλο δοκιμών. Οι υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε το Yaris στις επιμέρους δοκιμασίες, το καθιστούν ένα από ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει το βασικό Toyota Yaris;

Πιο συγκεκριμένα, το Yaris αξιολογήθηκε με 86% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία ανηλίκων και 78% στην προστασία πεζών. Εκτός από τη νέα πλατφόρμα GA-B που χρησιμοποιεί η τέταρτη γενιά Yaris, στη βαθμολογία 5 αστεριών συνέβαλλαν και οι 7 αερόσακοι που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο αερόσακων ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό που ανοίγουν στις πλευρικές συγκρούσεις αποτρέποντας τραυματισμούς από τη μεταξύ τους επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Όσον αφορά το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense 2.5 (PCS, RSA, AHB, ACC, LTA) που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του ιαπωνικού σουπερμίνι, σε αυτό τον τομέα η βαθμολογία του Yaris ήταν 85%.

Δείτε ολόκληρη την αξιολόγηση του Toyota Yaris από τον οργανισμό EuroNCAP εδώ.

[Πηγή: EuroNCAP]

node/39750

Η απόλυτη δοκιμή ελαστικών 16" [video]

Δείτε ποια είναι τα κορυφαία λάστιχα στη δημοφιλή διάσταση 205/55R16, μεταξύ των 12 πιο σύγχρονων επιλογών της αγοράς, για να επιλέξετε το καλύτερο.

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 | Αλέξης Γαλανόπουλος Επικοινωνία

Η απόλυτη δοκιμή ελαστικών 16" [video]

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, πολλοί οδηγοί αναζητούμε τα λάστιχα με τα οποία θα εφοδιάσουμε το αυτοκίνητό μας για το χειμώνα που έρχεται –και για τους επόμενους. Και είναι αρκετά πιθανό η διάσταση που ψάχνουμε να είναι η 205/55R16, μία από τις δημοφιλέστερες στη χώρα μας –αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρα χρειάζεται μια αναλυτική δοκιμή των τελευταίων, πιο εξελιγμένων μοντέλων, για να μας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή.

Πάνω στην ώρα λοιπόν, οι άνθρωποι του Tyre Reviews (που μας έχουν προσφέρει ενδιαφέρουσες δοκιμές για τη συμπεριφορά των ελαστικών στους 0-15ο C και για τα καλύτερα λάστιχα στις 18") συγκέντρωσαν 12 μοντέλα ελαστικών και τα υπέβαλαν σε αντικειμενικές δοκιμασίες, σε στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο, ενώ τα έκριναν και υποκειμενικά, σε επίπεδο αίσθησης και άνεσης. Οι επιδόσεις στο βρεγμένο συνέβαλαν στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας με μεγαλύτερη βαρύτητα, όμως αναφέρεται και η επίδοση του κάθε ελαστικού σε κάθε τομέα ξεχωριστά, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να δώσει βάρος σε εκείνον που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην πίστα δοκιμών της Goodyear στη νότια Γαλλία, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Volkswagen Golf προηγούμενης γενιάς. Τα μοντέλα που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

BF Goodrich Advantage
Bridgestone Turanza T005
Continental PremiumContact 6
Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Goodride RP28
Goodyear EfficientGrip Performance 2
Hankook Ventus Prime 3 K125
Maxxis Premitra HP5
Michelin Primacy 4
Nokian WetProof
Pirelli Cinturato P7 C2
Uniroyal RainSport 5

Όλα έχουν δείκτη ταχύτητας V, εκτός από τα Michelin και BF Goodrich που έχουν Η, ενώ τα μοναδικά extra load λάστιχα της δοκιμής είναι τα Falken και Pirelli.

Σε στεγνή άσφαλτο λοιπόν, τα Continental ήταν εκείνα που ξεχώρισαν στο φρενάρισμα, ακολουθούμενα από την τριάδα των Pirelli, Falken και Nokian. Ο ταχύτερος χρόνος στην πίστα δοκιμών επιτεύχθηκε από τα Goodyear, οριακά εμπρός από τα Continental και Maxxis. Αυτά τα δύο όμως ήταν εκείνα που οι δοκιμαστές ξεχώρισαν σε επίπεδο αίσθησης, μαζί με τα Pirelli. Τα low budget λάστιχα της παρέας, τα Goodride, σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις, με διαφορά, παρότι σε αίσθηση κατάφεραν να ξεπεράσουν τα Uniroyal και τα BF Goodrich.

Στο βρεγμένο, το φρενάρισμα ήταν υπόθεση των Falken, Continental και Uniroyal που σημείωσαν σημαντικά καλύτερη επίδοση από τα επόμενα –πάνω από 2 m στην απόσταση ακινητοποίησης. Στο γύρο πίστας τα Maxxis έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν σε χρόνο, ενώ σε αίσθηση βρέθηκαν στη 2η θέση, πίσω από τα Pirelli και εμπρός από τα Goodyear. Άλλωστε τα Maxxis τα κατάφεραν καλά και στη δοκιμή υδρολίσθησης, μένοντας πίσω μόνο από τα Uniroyal, τα οποία βρίσκονταν σε δικό τους αγώνα, με διαφορά 6 km/h από τον 2ο. Και εδώ, στις βρεγμένες δοκιμασίες, τα Goodride βρέθηκαν στην τελευταία θέση, με μεγάλη διαφορά από τους προηγούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η απόλυτη δοκιμή ελαστικών στους 0-15 °C [video]

Στον τομέα της άνεσης, η κατάταξη σχεδόν αντιστράφηκε, με τα BF Goodrich να έρχονται στην 1η θέση, εμπρός από τα Michelin και Goodyear, ενώ επικράτησαν και στο θόρυβο κύλισης, με τα Goodyear και Pirelli να ακολουθούν. Από την άλλη, τη λιγότερη αντίσταση κύλισης εμφάνισαν τα Bridgestone, οπότε θα έχουν το πιο θετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση, εμπρός από τα Goodyear και Michelin.

Τα παραπάνω αποτελούν μια σύντομη περιγραφή των επιμέρους αποτελεσμάτων. Ποια ήταν όμως τα λάστιχα που ξεχώρισαν συνολικά και προτείνονται από το Tyre Reviews ως κορυφαία; Δείτε παρακάτω το σχετικό video, ή επισκεφτείτε το Tyre Reviews για τα αναλυτικά αποτελέσματα.