Η έκδοση παραγωγής του Aiways U5 Ion

Η έκδοση παραγωγής του Aiways U5 Ion

Ηλεκτροκίνητο C-SUV για την αγορά της Ευρώπης με τιμή από €25.000

Η κινεζική εταιρεία Aiways παρουσίασε στη Γενεύη την έκδοση παραγωγής του πρώτου της ηλεκτροκίνητου SUV με το όνομα U5 Ion, το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην αγορά της Ευρώπης από τις αρχές του 2020.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο αποτελεί εξέλιξη του U5 Ion Concept που είδαμε το φθινόπωρο του 2018 και βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Η έκδοση παραγωγής του SUV απέκτησε μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα με γραφικά LED και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτη τη σιλουέτα του πρωτοτύπου. Ο σχεδιασμός είναι ευρωπαϊκός με διχρωμία στην οροφή, μοντέρνες γραμμές, κρυφά χερούλια και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ η μάσκα με την απουσία γρίλιας δεν παραπέμπει σε μοντέλο άλλης εταιρείας.

aiways u5 ion

Παρόμοια η εικόνα και στο εσωτερικό που διατηρήθηκε η διάταξη στο ταμπλό με τις τρεις οθόνες και την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, όμως η επιλογή των υλικών για τις επενδύσεις και διάφορες άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως το συμβατικό τιμόνι παραπέμπουν πλέον σε μοντέλο παραγωγής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης προσώπου και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων, το πενταθέσιο U5 Ion τοποθετείται στην κατηγορία C-SUV, με μήκος 4.680mm, πλάτος 1.880mm, ύψος 1.680mm και μεταξόνιο 2.800mm.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 140 kw (190 PS) και 32,1 kgm ροπής, μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η μπαταρία λιθίου 63 kWh προσφέρει αυτονομία 460 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση ενώ χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης η μπαταρία μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 20 kWh αυξάνοντας την αυτονομία στα 560 km.

aiways u5 ion

Επικεφαλής εξέλιξης του U5 Ion ήταν ο Roland Gumpert (πρώην υπεύθυνος της Audi Sport και ιδρυτής της Gumpert), ο οποίος επωφελήθηκε της συνεργασίας με την Aiways και για την εξέλιξη του σπορ υβριδικού Nathalie.

Η τιμή του πρώτου μοντέλου παραγωγής της Aiways θα ξεκινά από τα €25.000 με την εμπορική του πορεία να ξεκινά από την αγορά της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2019 πριν έρθει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2020. Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή 150.000 μονάδων του U5 για τον πρώτο χρόνο, ενώ προετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα της με δύο ακόμα νέα μοντέλα το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube