Έτοιμο το πρώτο MG για εξαγωγή από την κινεζική SAIC

Έτοιμο το πρώτο MG για εξαγωγή από την κινεζική SAIC

Είναι το επαναφορτιζόμενο υβριδικό crossover MG HS.

Η SAIC Motor ξεκίνησε στο εργοστάσιό της στην πόλη Ningde της επαρχία Fujian στην ανατολική Κίνα την παραγωγή του πρώτο MG που προορίζεται για εξαγωγή. Πρόκειται για την  plug-in hybrid έκδοση του crossover MG HS.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που κόστισε συνολικά $ 702 εκατ. μπορεί να συναρμολογίε έως και 240.000 οχήματα ετησίως.
Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό MG HS είναι το τρίτο ηλεκτροκίνητο όχημα που κυκλοφορεί με τα σήματα της  MG. Είχαν προηγηθεί τα αντίστοιχα σεντάν MG6 και το crossover EZS.

Το MG HS θα εξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε η SAIC, χωρίς να προσδιορίσει όμως ποιες είναι αυτές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κύρια αγορά εξαγωγών της MG, η SAIC πωλεί επίσης τα MG3, MG ZS και MG GS.

Το εργοστάσιο Ningde είναι το τέταρτο εργοστάσιο της SAIC στην Κίνα, μετά από εργοστάσια στη Σαγκάη, το Nanjing και το Zhengzhou. Θα αυξήσει επίσης την ετήσια παραγωγική ικανότητα της SAIC στην Κίνα σε 980.000 οχήματα από 740.000.

Εκτός της Κίνας, η SAIC παράγει επίσης αυτοκίνητα για την MG στην Ταϊλάνδη και την Ινδία.

Το 2005, η Nanjing Auto, άλλη κρατική αυτοκινητοβιομηχανία, αγόρασε το εμπορικό σήμα MG μετά την πτώχευση της αυτοκινητοβιομηχανίας MG Rover το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, η Nanjing Auto αγοράστηκε από την SAIC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube