node/37491

MG ZS EV: Ηλεκτρικό SUV από την MG Motor για την Ινδία [video]

Η MG Motor παρουσίασε στην Ινδία το ZS EV, ένα ηλεκτρικό SUV, και έγινε η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που λανσάρισε EV σε μια αγορά όπου τα οχήματα καθαρής ενέργειας έχουν ελάχιστη διείσδυση.

H εμβληματική βρετανική εταιρεία MG Motor, γνωστή και ως Morris Garages, που τώρα ανήκει στον κινεζικό γίγαντα SAIC Motor Corp., παρουσίασε το μοντέλο ZS χθες Πέμπτη στο Νέο Δελχί. Το ZS διαθέτει αυτονομία 340 km κατά δήλωση του Rajeev Chaba, προέδρου της MG Motor India, στους δημοσιογράφους.

Η MG θα βρεθεί στην αγορά αυτή αντιμέτωπη με τη Hyundai, τη μόνη άλλη μάρκα με ηλεκτρικό SUV στην Ινδία. Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να επωφεληθούν από το πλεονέκτημα του να είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στα EV στην τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Narendra Modi, σπρώχνει την Ινδία να υιοθετήσει καθαρότερη ενέργεια.

MG ZS EV

Η SAIC Motor είναι ο πρώτος κινέζος νεοεισερχόμενος κατασκευαστής σε μια παγκοίνως γνωστή αγορά για τη δυσκολία της, όπου οι εταιρείες όπως η General Motors και η Ford τα βρήκαν μπαστούνια. Από την άλλη όμως, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν εμπρός τους μεγάλη ανηφόρα προκειμένου να προσελκύσουν αγοραστές από τις παραδοσιακές προσφορές: Το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ινδία κοστίζει σήμερα μόλις $4.000 ή περίπου το διπλάσιο ετήσιο εισόδημα του μέσου Ινδού. Για να καταλάβετε λοιπόν τη δυσκολία, σύμφωνα με δηλώσεις της MG, η τιμή του ZS εκτιμάται ότι θα φτάσει σε 2,5 εκατ. ρουπίες ή περίπου 35 χιλιάδες δολάρια. 

Η SAIC, όπως είπαμε, θα ανταγωνιστεί τη Hyundai, η οποία λανσάρισε το ηλεκτρικό SUV Kona νωρίτερα εφέτος, καθώς και τη Maruti Suzuki India, την τοπική μονάδα της Suzuki στη χώρα αυτή. Μαζί, ελέγχουν τα δύο τρίτα της αγοράς όπου 3,4 εκατομμύρια ΙΧ πουλήθηκαν από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα. Αντίθετα, ελάχιστα πάνω από 8.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

MG ZS EV

O ανταγωνισμός της Hyundai και της Maruti, που έχουν ένα ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων και εγκαταστάσεων υποστήριξης σε ολόκληρη τη χώρα, έχει αποδειχθεί δύσκολο έργο. Η Ford τον Οκτώβριο συμφώνησε να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της στην Ινδία σε κοινοπραξία με την Mahindra & Mahindra Ltd. ύστερα από άκαρπες προσπάθειες για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Ακόμη χειρότερα, η GM αποχώρησε από την Ινδία πριν από δύο χρόνια αναστέλλοντας τις πωλήσεις της Chevrolet, αφήνοντας χωρίς συνέχεια μια επένδυση αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.