Euro NCAP: Ford Mustang Mach-E, τρία Hyundai και Toyota Yaris Cross [videos]

Euro NCAP: Ford Mustang Mach-E, τρία Hyundai και Toyota Yaris Cross [videos]

Πέντε μοντέλα αξιολογήθηκαν από το Euro NCAP, με όλα τους να παίρνουν πέντε αστέρια, εκτός από ένα που πήρε… τέσσερα.

Ford Mustang Mach-E

Νέα αποτελέσματα για το Euro NCAP. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησε πέντε νέα μοντέλα, περιλαμβανομένων τριών Hyundai. Και μπορεί το Tucson και το Ioniq 5 να αξιολογήθηκαν με τα πολυπόθητα «5 αστέρια», αλλά το Bayon πήρε τέσσερα. Το μικρό SUV άφησε «υποψίες» στον τομέα της προστασίας ενηλίκων, με βαθμολογία 76%, που ερμηνεύεται απλώς ως «σωστή».

Αναλυτικά για το Bayon, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, ο οδηγός προστατεύεται μέτρια. Και σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, το κεφάλι του μπορεί να χτυπήσει στην όμορη πόρτα. Η βαθμολογία για την προστασία των παιδιών είναι σαφώς καλύτερη με 86%.

Καλό σκοράρισμα πέτυχε και στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης λειτούργησε επίσης πολύ καλά απέναντι στα δίκυκλα και καλύτερα, σχεδόν τέλεια, απέναντι στα αυτοκίνητα.

Ο μεγάλος αδερφός του Bayon, το Tucson αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια. Για τους ενηλίκους, η βαθμολογία ήταν 86%, ούσα πολύ καλή, παρόλο που ο οδηγός δεν είναι απόλυτα προστατευμένος. Το μοντέλο πέτυχε 87% για το παιδικό μέρος, λόγω απουσίας ορισμένων προσδέσεων.

Από την άλλη όμως, σκόραρε μόνο με 66% στο κομμάτι των πεζών και των ποδηλατών. Το Tucson δεν τα πήγε πολύ καλά στους πεζούς: Σε περίπτωση σύγκρουσης με το εμπρός μέρος, το κεφάλι του πεζού μπορεί να χτυπήσει στο παρμπρίζ. Και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης απέτυχε απέναντι σε πεζό που διέσχιζε διάβαση σε διασταύρωση.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το Ioniq 5, το οποίο πέτυχε βαθμολογία 63% στην ίδια δοκιμασία. Και στην περίπτωσή του, στη σύγκρουση στο εμπρός μέρος, ο πεζός κινδυνεύει κυρίως εξ αιτίας του κοντού καπό.

Το νέο κορεατικό EV από την άλλη, έχει καλή βαθμολογία στην υποβοήθηση οδήγησης με 88% και το AEB λειτούργησε καλά απέναντι σε αυτοκίνητα. Η προστασία των παιδιών είναι επίσης σχεδόν τέλεια με 23,6/24 γι’ αυτό το κριτήριο.

Το τέταρτο μοντέλο που δοκιμάστηκε ήταν το Toyota Yaris Cross, με το ιαπωνικό αστικό SUV να παίρνει πέντε αστέρια. Χωρίς ρεκόρ, αλλά με καλό επίπεδο προστασίας στις διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα έγραψε 86% στην προστασία των ενηλίκων (ο οδηγός ωστόσο προστατεύεται μέτρια σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης) και 84% στην προστασία των παιδιών.

Μικρό μειονέκτημα από την πλευρά του εξοπλισμού ασφαλείας, καθώς το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά.

Ο πιο καλός ο μαθητής σήμερα ήταν η Ford Mustang Mach-E. Θυμόμαστε την κλασική Mustang και την παταγώδη αποτυχία της στο Euro NCAP. Καμία σχέση! Το ηλεκτρικό SUV του Μπλε Οβάλ αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια και καλές βαθμολογίες, με κορωνίδα ένα ωραίο 92% στην προστασία ενηλίκων.

Η προστασία των παιδιών είναι επίσης τέλεια με 24/24! Η Mach-E ήταν λιγότερο καλή για την προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου, ιδίως για τους πεζούς την πέδηση έκτακτης ανάγκης να αποτυγχάνει. Σύστημα που ωστόσο, λειτούργησε καλά απέναντι στα αυτοκίνητα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube