Euro NCAP: Εκπληκτική επίδοση από το νέο Mazda CX-30 [video]

Euro NCAP: Εκπληκτική επίδοση από το νέο Mazda CX-30 [video]

Πέντε αστέρια για Mercedes-Benz GLB και Ford Explorer, και τέσσερα για το Opel Corsa.

Ο οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης που αφορά 4 νέα μοντέλα της αγοράς - 3 πεντάστερα SUV και 1 τετράστερο σουπερμίνι. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν ενθαρρυντικά και παρουσιάζουν την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ασφάλειας από όλους τους κατασκευαστές, ενώ ξεχώρισε η εξαιρετική επίδοση του Mazda CX-30. Αναλυτικά, τα σκορ κάθε μοντέλου ήταν τα εξής:

ΜοντέλοΑστέριαΕνήλικοιΠαιδιάΕυάλωτοιΕξοπλισμός
Mazda CX-30♦♦♦♦♦99%86%80%77%
Mercedes-Benz GLB♦♦♦♦♦92%88%78%74%
Ford Explorer Hybrid♦♦♦♦♦87%86%61%76%
Opel Corsa♦♦♦♦84%86%66%69%

Mazda CX-30

 

 

To ιαπωνικό C-SUV απέσπασε 99% στην προστασία ενηλίκων, βελτιώνοντας οριακά την αντίστοιχα εξαιρετική επίδοση του συγγενικού Mazda3 και κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Euro NCAP δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Mazda για ένα ακόμα σχεδόν τέλειο σκορ στην προστασία ενηλίκων. Υπάρχουν ακόμα αρκετά μοντέλα που θα βαθμολογηθούν μέσα στο 2019 όμως δεν είναι πιθανό να δούμε κάποιο καλύτερο σκορ στο συγκεκριμένο τομέα.»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Mazda CX-30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Mazda CX-30

 

Mercedes-Benz GLB

 

 

Η GLB ήταν το έκτο κατά σειρά μοντέλο της Mercedes-Benz που υπεβλήθη σε δοκιμές πρόσκρουσης μέσα στο 2019, και το έκτο που απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων. Το επταθέσιο SUV βασίζεται σε μία  έκδοση της πλατφόρμας των A-Class, A-Class Sedan, B-Class και CLA, οπότε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Mercedes-Benz GLB

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στις εκθέσεις η νέα Mercedes-Benz GLB

Ford Explorer Hybrid

 

 

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Explorer που μετά από την αγορά της Αμερικής έρχεται και στην Ευρώπη. Το επταθέσιο SUV βάρους 2,5 τόνων απέσπασε 5 αστέρια με πολύ καλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ford Explorer Hybrid

Opel Corsa

 

 

Το νέο Opel Corsa βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια, όπως και ο προκάτοχός το 2014. Το σούπερμίνι θα είχε αποσπάσει 5 αστέρια αν είχε 1% καλύτερο σκορ στα συστήματα υποβοήθησης (Safety Assist).

Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση του Opel Corsa με το συγγενικό του μοντέλο Peugeot 208 - και τα δύο απέσπασαν 4 αστέρια με μικρές διαφορές στα επιμέρους σκορ - 84% (έναντι 91% για το Peugeot) στην προστασία ενηλίκων, 86% (ίδιο σκορ) για την προστασία παιδιών, 66% (έναντι 56%) για την προστασία ευάλωτων (πεζών, ποδηλατών κτλ) και 69% (έναντι 71%) για τον εξοπλισμό συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Opel Corsa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Opel Corsa - Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube