Αρχισχεδιαστής της Stellantis πουλά Lancia Delta Integrale [video]

Αρχισχεδιαστής της Stellantis πουλά Lancia Delta Integrale [video]

Προς πώληση αψεγάδιαστη βελτιωμένη Lancia Delta Integrale, με προηγούμενο ιδιοκτήτη έναν από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον κόσμο.

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί έστω μια φορά στη ζωή του, ότι στο γκαράζ του παρκάρει μια Lancia Delta Integrale; Μία από τις σημαίνουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο και τώρα αποχωρίζεται το κλασικό ιταλικό μοντέλο.

Ο λόγος για τον Ralph Gilles, αρχισχεδιαστή της Stellantis, ο οποίος συμβίωσε με μια Lancia Delta Integrale του 1992 και τώρα την πουλάει.

Όταν σχεδιάζεις για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της παγκόσμιας αυτοκίνησης, προφανώς και ξέρεις να εκτιμάς τη διαχρονική γοητεία της Lancia

Η συγκεκριμένη Lancia Delta Integrale εισήχθη στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία το 2018, όταν και πέρασε στην κατοχή του Καναδοαμερικανού.

Lancia Delta Integrale

Πρόκειται για μια Evo 1 του 1992, δηλαδή είναι ήδη πιο επιθετική κι επιθυμητή από την τυπική Integrale, αλλά ο Gilles τροποποίησε τη δική του ώστε να τη φέρει πιο κοντά στα γούστα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα ήταν μια Integrale με τα σήματα της Alfa Romeo;

Βελτίωσε τον κινητήρα με εκκεντροφόρους Colombo & Bariani, εξάτμιση Walker's Garage και διαφορετική ECU της Eprom. Στη συνέχεια τοποθέτησε ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση.

Lancia Delta Integrale

Οι 15 ιντσών της Speedline φορούν ελαστικά Kuhmo Ecsta με ημερομηνία κατασκευής το 2017, εδώ ο αρχισχεδιαστής έχει φάουλ. Θα πρέπει να αντικατασταθούν κατευθείαν από τον επόμενο ιδιοκτήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψηφίστε: Lancia Delta HF Integrale vs Ford Escort RS Cosworth;

Στο εσωτερικό, ένα τιμόνι της Momo και διαφορετικό κούμπωμα του λεβιέ του κιβωτίου ταιριάζουν με τα '80s καθίσματα της Recaro.

Lancia Delta Integrale

Με λιγότερα από 102.000 km στο οδόμετρο, η Lancia Delta Integrale Evo 1 του Ralph Gilles είναι απίστευτα φρέσκια, ειδικά μετά την ανακατασκευή του κινητήρα. Η βαφή Rosso Monza φαίνεται σχεδόν τέλεια, το εσωτερικό μοιάζει να μην έχει σημάδια φθοράς και συνοδεύεται από εκτεταμένο ιστορικό συντήρησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μεταμφιέζεται σε Lancia Delta Integrale και R5 Turbo

Δεν παρέχεται πληροφόρηση σχετικά με το πόσο παραπάνω από τους εργοστασιακούς 210 ίππους αποδίδει ο 4κύλινδρος τούρμπο της Lancia μετά τις βελτιώσεις.

Lancia Delta Integrale

Στο βίντεο που ενσωματώνεται στην αγγελία, μπορείτε να δείτε τον Gilles να οδηγεί την Ιταλίδα και μοιάζει πραγματικά γρήγορη. Ο κινητήρας εξακολουθεί να τραβάει δυνατά, κάνοντας ένα υπέροχο γρύλισμα τύπου Group B και φαίνεται να λειτουργεί αψεγάδιαστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia Delta Futurista: H Deltona του 21ου αιώνα [video]

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοπρασία ολοκληρώνεται αύριο κι η ψηλότερη προσφορά μέχρι στιγμής είναι στα $47.500 (€43.500). Αναμένουμε να πουληθεί αρκετά πιο ακριβά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube