Apple και VW μαζί στη αυτόνομη οδήγηση

Apple και VW μαζί στη αυτόνομη οδήγηση

Η Volkswagen και η Apple υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για την αυτόνομη οδήγηση, αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Η Apple υπέγραψε συμφωνία με τη Volkswagen για αυτόνομα κινούμενα αυτοκίνητα, ύστερα από την αδυναμία σύναψης συμφωνίας με την BMW και τη Mercedes-Benz, ανέφεραν οι New York Times.

Η Apple διερευνούσε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες ύστερα από την απόρριψη των απαιτήσεών της από την BMW και τη Mercedes-Benz να έχει τον έλεγχο των δεδομένων και του σχεδιασμού, ανέφερε η εφημερίδα.

Αντ’ αυτού, η Apple και η VW υπέγραψαν συμφωνία για να μετατρέψουν βαν T6 Transporter σε αυτοκινούμενα λεωφορεία για τους εργαζόμενους της Apple, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε επίσης, συμπληρώνοντας την πληροφορία, ότι η Apple και η VW συμφώνησαν σε αυτοκινούμενα βαν VW για τη μεταφορά των υπαλλήλων της Apple μέσα στις εγκαταστάσεις του τεχνολογικού γίγαντα το 2018.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός εσωτερικού προγράμματος της Apple που ονομάζεται «Πρότζεκτ Titan», το οποίο ξεκίνησε το 2015 ως προσπάθεια κατασκευής ενός ηλεκτρικού οχήματος. Αφού αντιμετώπισε προβλήματα εξέλιξης και διαχείρισης, η Apple επαναπροσανατόλισε την προσοχή της σε αυτόνομες τεχνολογίες που ελέγχουν οχήματα.

Να θυμίσουμε ότι η Apple δοκιμάζει δεκάδες αυτόνομα SUV Lexus σε δημόσιους δρόμους στην California δικής της τεχνολογίας. Την ίδια τεχνολογία έχει υιοθετήσει και για μια υπηρεσία μεταφοράς που εξελίσσει, προκειμένου να μεταφέρει το προσωπικό της μεταξύ των κτιρίων στην έδρα της, στο Cupertino της California. Η Apple χρησιμοποιεί για την αποστολή αυτή περίπου 20 βαν VW T6, τα οποία τροποποιήθηκαν από την ίδια, ανέφερε το Bloomberg.

Η Apple είχε αρχικά στο προσωπικό της εκατοντάδες τεχνικούς υλικών και λογισμικού, σχεδιαστές και ειδικούς στις μπαταρίες αυτοκινήτων για να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο, ανταγωνιζόμενη την Tesla και με στόχο να γίνει ένα ακόμη μέλος Detroit. Αλλά έκτοτε έχει περιορίσει τις ομάδες του Titan στα στελέχη που εργάζονται πάνω σε αισθητήρες κάμερας και στο υποκείμενο λογισμικό τους. Η Apple επίσης έχει χάσει κάμποσα σημαντικά στελέχη που εργάστηκαν στο πρότζεκτ Titan.

Εκπρόσωποι της Apple και της Volkswagen αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube