Το αυτοκίνητο της Apple απέκτησε ημερομηνία λανσαρίσματος!

Το αυτοκίνητο της Apple απέκτησε ημερομηνία λανσαρίσματος!

Η Apple εργάζεται μυστικά αλλά εντατικά προκειμένου ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητό με το δημοφιλές «μήλο» στο καπό του να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2019 ή το 2020.

Όπως φαίνεται οι φήμες που κυκλοφόρησαν πριν μερικούς μήνες και ήθελαν την Apple να αναπτύσσει το δικός της έξυπνο αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία «Titan» πλέον φουντώνουν αφού όπως φαίνεται, η εταιρία έχει τριπλασιάσει το προσωπικό που εργάζονται στο συγκεκριμένο project από τα 600 στα 1.800 άτομα.

Για την ώρα επικρατεί ασάφεια για το αν η εταιρεία δουλεύει πάνω στην αναπτύξει ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενός αυτόνομου ή σε έναν συνδυασμό των δύο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η εταιρία δουλεύει πάνω σε διάφορα πρωτότυπα μοντέλα, όπως στο παρελθόν έκανε με το iPhone και το iPad.

Σε πρώτη φάση το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple μάλλον θα απαιτεί την παρουσία του οδηγού, αλλά ο τελικός στόχος της εταιρείας είναι ένα όχημα που μελλοντικά θα κινείται πλήρως αυτόνομα.

Ορισμένοι αναλυτές πάντως θεωρούν υπεραισιόδοξο τον στόχο της Apple να έχει έτοιμο το αυτοκίνητό της έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ δεν αποκλείουν η εταιρεία τελικά να καταφύγει σε συνεργασία με κάποια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Apple έχει ήδη προσελκύσει εξειδικευμένα στελέχη από άλλες εταιρείες, όπως από την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και από τη γερμανική Volkswagen.

Με δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι τεράστιοι αυτοκινούμενοι υπολογιστές -αν όχι ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη- η Google και αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προωθούν την τεχνολογία των ημιαυτόνομων ή πλήρως αυτόνομων οχημάτων και έχουν ήδη κάνει σχετικές δοκιμές σε ειδικές πίστες ή και στους δρόμους.

Αν όντως η Apple φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο, το κεντρικό ερώτημα όλων, είναι κατά πόσο θα μπορέσει να αλλάξει το πρόσωπο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως έκανε στο παρελθόν με τις βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών και υπολογιστών.

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα δώσει το μέλλον. Πάντως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν υπαρκτή και όχι μακρινή την απειλή από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Google και η Apple. «Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Έρχονται», δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube