Η Tesla «κλέβει» τα στελέχη της Apple

Η Tesla «κλέβει» τα στελέχη της Apple

Ο Matt Casebolt, ο άνθρωπος που σχεδίασε μεταξύ άλλων το MacBook Air και τη νέα Touch Bar των MacBook Pro, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Tesla.

Η Tesla, που ούτως ή άλλως ακροβατεί μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, προσλαμβάνει όλο και περισσότερα στελέχη από τη δεύτερη κατηγορία.

Η τελευταία τέτοια μεταγραφή είναι ο σχεδιαστής Matt Casebolt. Το όνομά του πιθανότατα δεν λέει τίποτα στους φίλους του αυτοκινήτου, όμως είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού επέβλεψε προϊόντα όπως το MacBook Air 1ης γενιάς και το Mac Pro, αλλά και features όπως η Touch Bar, η διαμορφώσιμη μπάρα αφής που υπάρχει στα τελευταία MacBook. Κι όταν τα προϊόντα τεχνολογίας που σχεδιάζεις έχουν τόσο μεγάλη απήχηση, όπως αυτά της Apple, το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρεις να μπεις στην καρδιά και των οδηγών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ματαιώθηκε το αυτοκίνητο της Apple;

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ο πλήρης τίτλος του Casebolt στην Tesla είναι Senior Director of Engineering, Closures & Mechanisms. Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι οι περίεργες πίσω πόρτες του Tesla Model X δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε από την αμερικανική εταιρία στο μέλλον. Άλλωστε, μόλις προχτές ανακοινώθηκε και η πρόσληψη του Chris Lattner. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε επί μια 10ετία της υπηρεσίες του στην Apple, όντας μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τη γλώσσα προγραμματισμού Swift, και πλέον είναι αντιπρόεδρος στο τμήμα Autopilot Software της Tesla.

Οι μεταγραφές στελεχών της Apple στην Tesla βέβαια έχουν ξεκινήσει αρκετά παλιότερα. Για παράδειγμα, από το 2013 εκεί δουλεύει ως αντιπρόεδρος στον τομέα του Vehicle Engineering ο Doug Field, πρώην αντιπρόεδρος Hardware Engineering της Apple. Πιο πρόσφατα, η Tesla προσέλαβε ακόμη τον David Erhart, διευθυντή αξιοπιστίας (Reliability Director) της Apple αλλά και την πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας (Head of Communications) της φίρμας, Sarah O’Brien.

[Πηγή: 9to5Mac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube