Το Apple iCar είναι νεκρό μετά από μια δεκαετία προσπαθειών

Το Apple iCar είναι νεκρό μετά από μια δεκαετία προσπαθειών

Διάλυση της ομάδας των υπαλλήλων που εργάστηκαν πάνω στο ηλεκτρικό μοντέλο της Apple μετά από μια δεκαετία εξέλιξης.

Apple iCar

Η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου από το μηδέν είναι αναμφίβολα μια τεράστια πρόκληση, ειδικά όταν δεν υπάρχει προϋπάρχουσα τεχνογνωσία αυτοκινητοβιομηχανίας. Μετά από άκνοες προσπάθειες μιας δεκαετίας, το Apple iCar είναι πλέον οριστικά ένα χαμένο στοίχημα.

Αν και το Apple iCar δεν παρουσιάστηκε ποτέ επίσημα στο κοινό, αναφορές κάνουν λόγο ότι ο κολοσσός τεχνολογίας άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα το 2014.

Το πάλεψε μια δεκαετία αλλά πλέον είναι επίσημο: Το Apple iCar ακυρώθηκε!

Η εταιρεία έτρεφε μεγάλες φιλοδοξίες για το αυτοκίνητό της, στοχεύοντας να το εξοπλίσει με φωνητική πλοήγηση, προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και πολυτελή χαρακτηριστικά.

Apple iCar

Φαινόταν εδώ και χρόνια ότι το Apple iCar βρισκόταν σε οριακό σημείο. Πολλές φορές είχαμε δημοσιεύσει ειδήσεις σχετικά με νέες καθυστερήσεις. Ή ότι η ημερομηνία λανσαρίσματος πήγαινε όλο και πιο πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καθυστερεί κι άλλο η παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple

Τελικά η Apple επέλεξε να τερματίσει την αυτοκινητιστική της διαδρομή, δίνοντας οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να σταματήσουν.

Apple iCar

Σύμφωνα με εργαζόμενους που μίλησαν στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας, η αναπάντεχη ανακοίνωση για την κατάργηση του project των πολλών δισεκατομμυρίων στάλθηκε στην ομάδα των 2.000 υπαλλήλων από τον COO Jeff Williams και τον Kevin Lynch, μεγαλοστέλεχος που επέβλεπε την προσπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Apple θέλει να μετατρέψει το παρμπρίζ των αυτοκινήτων σε μια τεράστια οθόνη

Δεν θα βρεθούν όλοι στον δρόμο. Ορισμένοι υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε άλλους τομείς, ιδιαίτερα στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αποτελεί ολοένα και πιο υψηλή προτεραιότητα για την Apple.

Apple iCar

Από το 2020, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και εισβάλλουν στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελούν πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για την VW από τους παραδοσιακούς αντιπάλους όπως η Toyota.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο Tesla; Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του [video]

Και πράγματι, εκτός από το βραχύβιο Apple iCar, η Xiaomi, η Sony κι η Huawei κάνουν την αυτοκινητιστική τους απόβαση, με τους πρώτους να έχουν ήδη παρουσιάσει ένα λειτουργικό όχημα με εξαιρετικές προδιαγραφές.

Apple iCar

Πάντως, οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση της Apple να ακυρώσει το iCar, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των τιμών των μετοχών κατά 0,5% στον απόηχο της ανακοίνωσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube