Diess: Γιατί η Apple μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ανταγωνιστή των αυτοκινητοβιομηχανιών 

Diess: Γιατί η Apple μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ανταγωνιστή των αυτοκινητοβιομηχανιών 

Εταιρείες όπως η Apple διαθέτουν το πλεονέκτημα της μεγάλης ρευστότητας έναντι των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και εισβάλλουν στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελούν πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για την VW από τους παραδοσιακούς αντιπάλους όπως η Toyota.

"Ανυπομονούμε για νέους ανταγωνιστές που σίγουρα θα επιταχύνουν την αλλαγή στον κλάδο μας και θα φέρουν νέες ιδέες και εφαρμογές”, δήλωσε ο Diess όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα που θέλουν την  Apple να αναπτύσσει ένα αυτόνομο όχημα. Για τον Diess το θέμα είναι η απεριόριστη πρόσβαση σε ρευστό που διαθέτουν εταιρείες όπως η Apple. 

Ο 62χονος Diess έλαβε μια νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το εποπτικό συμβούλιο της VW αυτό το μήνα για να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό του Ομίλου.  Η VW αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά το 2021 για να κλιμακώσει την προώθηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με νέα μοντέλα όπως το  ID4 για παράδειγμα.

Στη συνένευξή του ο Diess δήλωσε πως στο άμεσο μέλλον η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο θα είναι και πάλι μια εταιρεία κινητικότητας. Θα μπορούσε να είναι η Tesla, η Apple ή η Volkswagen, σημείωσε με νόημα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube