Το Alps DOM της Nio δηλώνει ότι είναι καλύτερο από το Model Y

Το Alps DOM της Nio δηλώνει ότι είναι καλύτερο από το Model Y

Όταν θες να γίνεις ο καλύτερος, οφείλεις να τον κερδίσεις.

Model Y

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συχνά υπονοούν ότι τα νέα μοντέλα τους ξεπερνούν τον ανταγωνισμό, αλλά το Alps DOM το βροντοφωνάζει με όλη του τη δύναμη. Η Alps είναι η νέα υπό-μάρκα της Nio και το πρωτότυπο δοκιμών της φέρει ένα αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ που δηλώνει περήφανα ότι είναι «καλύτερο από ένα Model Y».

Μπορεί η νεότευκτη εταιρεία να ονομάζεται Alps αλλά το «DOM» είναι απλώς η κωδική ονομασία του νέου μοντέλου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το αμιγώς ηλεκτρικό crossover να φορά τόσο περιορισμένο καμουφλάζ.

Από τη στιγμή που είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του πλανήτη, δεν είναι παράξενο που όλοι θέλουν να υπερκεράσουν το Model Y της Tesla

Φαίνεται ότι όχι μόνο στοχεύει ευθέως το Tesla Model Y, αλλά έχει και παραπλήσια σιλουέτα. Αν και δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ότι η σχεδίαση του αμερικανικού EV ανήκει στα ισχυρά του σημεία.

Model Y

Τόση είναι η αισιοδοξία των Κινέζων, που ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, προέτρεψε πρόσφατα τους αγοραστές που γυροφέρνουν το Model Y να περιμένουν να κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής του DOM στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nio ET7 Ultra Long Range, 150 kWh και 1.000+ km αυτονομία

Εκτός από τον ισχυρισμό ότι θα φορτίζει πιο γρήγορα και θα διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες από το Tesla, ισχυρίστηκε ότι θα είναι και φθηνότερο. Για τα δύο πρώτα δεν έχουμε πληροφορίες. Η χρηματική διαφορά πάντως είναι αμελητέα.

Model Y

Η βασική έκδοση του DOM αναμένεται να ξεκινά από τα 250.000 γουάν (περίπου €32.000), ενώ το φθηνότερο Model Y αρχίζει στην Κίνα από τα 258.900 γουάν (περίπου €33.200 δολάρια).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο καινούργιο Nio μπορεί να προσθέσει 250+ km αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά;

Το Alps DOM θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα NT 3.0 τρίτης γενιάς της Nio και θα προσφέρεται είτε με 60 kWh είτε με 90 kWh μπαταρία. Όπως και τα άλλα μοντέλα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οδηγός θα μπορεί ταχύτατα να ανταλλάξει την μπαταρία του με μία φορτισμένη σε ειδικούς σταθμούς. Πράγματι, σε αυτό υπερτερεί από το Model Y.

Model Y

Το κινεζικό crossover θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά αναμένεται και 4κίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρομοτέρ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς η παραγωγή του DOM έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Nio έρχεται στην Ευρώπη με νέες μάρκες

Η γκάμα της Alps θα εμπλουτιστεί και με ένα δεύτερο μοντέλο, το οποίο θα είναι σεντάν. Αρχικά θα λανσαριστούν στην Κίνα κι αργότερα θα είναι διαθέσιμα και στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube