«Τσάμπα» το Hongqi E-HS9 στην Ευρώπη

«Τσάμπα» το Hongqi E-HS9 στην Ευρώπη

Το Hongqi E-HS9 έφτασε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Νορβηγία. Το κινεζικό ηλεκτρικό SUV των 5,2 μέτρων έρχεται επίσης σε πολύ ελκυστική τιμή.

Hongqi E-HS9

O αρχικός προγραμματισμός της έλευσης του Hongqi E-HS9 στην Ευρώπη, πάλι αρχής γενομένης από τη Νορβηγία ήταν για τις αρχές του 2021. Τελικά όμως άργησε κατά έναν χρόνο. Έστω κι έτσι, όποιος σκέφτεται να χαλαλίσει 619.900 νορβηγικές κορόνες που είναι το ισόποσο 62 χιλιάδων ευρώ, μπορεί πλέον να αποκτήσει το κινέζικο Hongqi E-HS9. 

Τιμή που ακούγεται σχεδόν ευκαιρία, μιας κι έτσι αγοράζεις ένα 100% ηλεκτρικό 7θέσιο SUV, μήκους 5,2 μέτρων, με πολυτελές εσωτερικό και αυτονομία σχεδόν 400 km. 

Αυτά είναι τα χρήματα που πρέπει να καταβάλει κάποιος για τη βασική έκδοση Comfort με τα δύο ηλεκτρομοτέρ ισχύος 217 ίππων και ροπής 300 Nm το καθένα. Εάν επιλέξει την Premium ή την Exclusive, θα έχει έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα (333 άλογα και 450 Nm) και μεγαλύτερη μπαταρία με καθαρή χωρητικότητα 90 kWh.

Hongqi E-HS9

Η αυτονομία λοιπόν αυξάνεται έτσι στα 465 km, αλλά αντίστοιχα και η τιμή: 699.900 κορόνες (€69.970 €) και 779.000 κορώνες (€77.880 ) αντίστοιχα για το Premium και το Exclusive. Ωστόσο, τα έξι δερμάτινα καθίσματα με Nappa και λειτουργία μασάζ τα εμπρός, τα αεριζόμενα καθίσματα στις δύο πρώτες σειρές, η αερανάρτηση, οι πόρτες με «μαλακό» κλείσιμο και οι τρεις οθόνες με διαγώνιο 16,2 ιντσών μάλλον φτάνουν για να απαλύνουν τον πόνο που προκαλεί η αύξηση της τιμής.

Οι επιδόσεις του κορυφαίου Hongqi E-HS9 των 550 PS είναι 4,5" για το σπριντ των 0-100 km/h και γι' αυτή των 434 PS αντίστοιχα 6,5 δευτερόλεπτα.

Hongqi E-HS9

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν την Hongqi, την «Κόκκινη Σημαία», να πούμε ότι είναι το πιο διάσημο κινεζικό brand. Και ιδιοκτησία της First Auto Works, του αρχαιότερου Κινέζου κατασκευαστή. Η Hongqi εφοδίαζε από το 1958 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '10 τα ανώτερα στελέχη του ΚΚΚ και της κινεζικής κυβέρνησης με λιμουζίνες. Και το σήμα της με τις τρεις κόκκινες σημαίες συμβόλιζε τη Σοσιαλιστική Οικοδόμηση, το Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός και την Κομμούνα των Λαών. Τρία προγράμματα που εξέπεμψε ο Μάο Τσε Τουνγκ από το 1958 μέχρι το 1961.

Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για το άρτι αφιχθέν στην Ευρώπη Hongqi E-HS9. Και αν η τιμή αγοράς σας ακούγεται ακριβή, να σας θυμίσουμε ότι με τα ίδια χρήματα άντε το πολύ πολύ να αγοράσετε μια BMW iX3 ή μια Mercedes-Benz EQC. Μισό μέτρο μικρότερες και μακριά νυχτωμένες από την «πολιτιστική» επανάσταση βέβαια, αλλά με πιο διασφαλισμένη τη μεταπώληση. 

Hongqi E-HS9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα μοναχικό, σπάνιο Hongqi CA770
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi L5: Το ακριβότερο κινεζικό που φτιάχτηκε ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 [videos]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi E-HS3: Το κινεζικό e-SUV μπαίνει σε παραγωγή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο από την Κίνα [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube