Tesla, εκατομμυριούχος στην Ευρώπη

Tesla, εκατομμυριούχος στην Ευρώπη

Η Tesla μόλις πέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων στην Ευρώπη. Με το Model Y να είναι το ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Tesla

Το εκατομμύριο παραδόσεων αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα συμβολικό ορόσημο για την Tesla. 

Η καλιφορνέζικη μάρκα που μόλις ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο παραδόσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, μέσα στα περίπου 15 χρόνια που μεσολάβησαν πέρασε από διάφορα στάδια.

Η επιτυχία της Tesla οφείλεται και στο ιδιόκτητο δίκτυο ταχείας φόρτισης, τους περίφημους Supercharger

Tesla

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός κατασκευαστής ξεκίνησε ως μια start-up που πούλησε ένα μοναδικό ηλεκτρικό σπόρτσκαρ σε μικρές ποσότητες. Τότε η Tesla ήταν μια κορυφαία φίρμα με πολύ ακριβά προϊόντα, το Model S και το Model X.

Σήμερα έχει καταλήξει μαζικός κατασκευαστής, ικανός να παραδίδει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, αριθμός που ιστορικές εταιρείες όπως η Citroën βλέπουν με το κανοκιάλι. Με την ανάπτυξη της εταιρείας να συνεχίζεται, καθώς το όριο των δύο εκατομμυρίων, επίπεδο παρόμοιο με αυτό της Audi, είναι στο στόχαστρο του Elon Musk! 

Tesla

Προφανώς, αν η Tesla βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται, είναι διότι από ελίτ έγινε μαζικός κατασκευαστής. Μεταξύ 2018 και 2023, η μέση τιμή πώλησης των μοντέλων της στην Ευρώπη μειώθηκε περισσότερο από 50%!

Αυτό αντιστοιχεί με την άφιξη της μικρής μπερλίνας Model 3 και στη συνέχεια του ισοδύναμου SUV της, του Model Y. Και ο κατασκευαστής υπερθεμάτισε, ξεκινώντας έναν εμπορικό πόλεμο στις αρχές του 2023, ρίχνοντας δραστικά την τιμή όλων των μοντέλων του. Ως αποτέλεσμα, με εξαιρετική αναλογία τιμής/απόδοσης, το Model Y έγινε το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το πρώτο 6μηνο του 2023, ανεξαρτήτως «καυσίμου»!

Tesla

Η επιτυχία της Tesla οφείλεται και στο ιδιόκτητο δίκτυο ταχείας φόρτισης, τους περίφημους Supercharger με ταχύ διασκελισμό ήδη από το 2016. Η Tesla έχει δώσει σε λειτουργία περισσότερους από 1.000 σταθμούς και 13.000 μεμονωμένα τερματικά φόρτισης στην Ευρώπη, «με 99,95% διαθεσιμότητα» -10.000 ήταν πριν από έναν χρόνο. 

Η αμερικανική φίρμα υποδεικνύει ότι στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, περισσότερο από το 85% των αυτοκινητοδρόμων και των κύριων οδικών αξόνων βρίσκονται σε απόσταση 60 λεπτών από έναν Supercharger. Και το δίκτυο εξακολουθεί να μεγαλώνει. Κατά τα τρία πρώτα 3μηνα του έτους, η Tesla ενεργοποίησε κατά μέσο όρο οκτώ Supercharger την ημέρα στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube