H Τesla ξεπέρασε τους 10.000 ταχυφορτιστές στην Ευρώπη

H Τesla ξεπέρασε τους 10.000 ταχυφορτιστές στην Ευρώπη

Με τα εγκαίνια σταθμών φόρτισης σε έξι νέες τοποθεσίες, η Tesla ξεπέρασε τους 10.000 ταχυφορτιστές σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη.

Τesla

Mετά τα εγκαίνια έξι νέων σταθμών φόρτισης τις τελευταίες μέρες, οι ιδιοκτήτες Tesla στην Ευρώπη έχουν πλέον πρόσβαση σε περισσότερους από 10.000 ταχυφορτιστές, σε σχεδόν 900 σταθμούς που βρίσκονται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Περίπου το 20% των ταχυφορτιστών κατασκευάστηκαν μέσα στο 2022, κάτι που αποδεικνύει την ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης της Tesla στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Σύμφωνα με στοιχεία του κατασκευαστή, το ένα τρίτο των ιδιοκτητών Tesla στη Γηραιά Ήπειρο, χρησιμοποιήσαν το φετινό καλοκαίρι έναν Supercharger σε μια άλλη χώρα και σχεδόν το 80% φόρτισε το αυτοκίνητο του τουλάχιστον μια φορά σε κάποιον ταχυφορτιστή της Tesla.

Τesla

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού Superchargers στον Σ.Ε.Α. Αταλάντης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Χάρη στον νέο σταθμό, οι ιδιοκτήτες Tesla που ταξιδεύουν στην Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης μπορούν πλέον να φορτίσουν το αυτοκίνητο τους με ισχύ έως 250 kW, προσθέτοντας έτσι 120 km αυτονομίας μέσα σε μόλις 5'.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube