Ήρθαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά επαγγελματικά της BYD

Ήρθαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά επαγγελματικά της BYD

H BYD, ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα, ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα.

Η BYD, o τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, τα προηγμένα ηλεκτρονικά και τους υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς, ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην χώρα μας. 

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1995 ως start-up με προσωπικό 20 ατόμων. Το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Build Your Dreams και σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό της φτάνει τους 290.000 εργαζόμενους σε πέντε ηπείρους.

Η BYD ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων το 2003, παρουσιάζοντας δύο χρόνια αργότερα το πρώτο της μοντέλο. Μόλις ένα χρόνο μετά, παρουσιάστηκε και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της εταιρείας. Το 2015 η μάρκα έθεσε ως στόχο να αντικαταστήσει όλα τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης με αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2020 ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου μπαταριών λιθίου - φωσφορικού άλατος σιδήρου στη Βραζιλία.

BYD

Περνώντας στο σήμερα, η BYD έχει διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων με θερμικό μοτέρ, εστιάζοντας πλέον αποκλειστικά στα plug-in υβριδικά και στα ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτει η BYD, της δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσει και να παράγει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τα οχήματα της in-house.

Η BYD βρίσκεται στην Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια, με σημαντική παρουσία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, έχοντας την πρώτη θέση σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων. Παράλληλα, τα ηλεκτρικά επιβατικά της μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα σε Νορβηγία και Ολλανδία και σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

H BYD έφτασε στην χώρα μας, έχοντας στην γκάμα της σε πρώτη φάση δύο ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα, το ETP3 και το ETM6. 

BYD

Το πρώτο είναι ένα βαν με βάρος 2.420 kg, ωφέλιμο φορτίο 780 kg και όγκο χώρου φόρτωσης 3,5 m3. Κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 PS και 180 Nm ροπής που συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 44,9 kWh χαρίζοντας του 275 km αυτονομίας στην πόλη και 233 km συνδυαστικής αυτονομίας. Η τιμή εκκίνησης του στη χώρα μας είναι €34.820 + ΦΠΑ.

Το μεγαλύτερο ETM6 έχει βάρος 7.490 kg και ωφέλιμο φορτίο έως 3.810 kg. Είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη μεταξονίου (3,36 m και 4,2 m). Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 PS και 550 Nm ροπής που συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 126 kWh, προσφέροντας του 200 km αυτονομίας με πλήρες φορτίο. Η τιμή του φορτηγού αστικών μεταφορών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

BYD

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας. Εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής για τον Νομό Αττικής, είναι η PNT CARS - PANTOPIKOS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube