Η ηλεκτρική Porsche Taycan ξεπερνά σε πωλήσεις την 911!

Η ηλεκτρική Porsche Taycan ξεπερνά σε πωλήσεις την 911!

Δεν γνωρίζουμε εάν αποτελεί σημείο των καιρών, γεγονός όμως είναι πως το πιο εμπορικό -μη SUV- μοντέλο της Porsche, εφέτος, δεν εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα στοιχεία που ακολουθούν αφορούν τους πρώτους εννέα μήνες του 2021. Και σύμφωνα με αυτά, η Porsche διανύει μία καλή εμπορικά χρονιά. Τα δύο της SUV διατηρούν προφανώς την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις, αμέσως μετά όμως έρχεται μία ενδιαφέρουσα ανατροπή. Αναφερόμαστε στην Taycan, η οποία με 28.640 πωλήσεις ξεπερνά σε ζήτηση την αειθαλή 911, όπου το σύνολο των εκδόσεών της αγγίζουν τα 27.972 κομμάτια. 

Για την ακρίβεια, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας παραμένει αντίστοιχα εμπορικότερο από τις Panamera (20.275 πωλήσεις), Cayman και Boxster (συνδυαστικά 15.916 πωλήσεις). Αυτά που δεν ακουμπάει είναι η Cayenne (62.451 πωλήσεις) και η Macan (61.944 πωλήσεις).

Για μία φίρμα με σαφή σπορ προσανατολισμό, το να πουλάει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο περισσότερο από την 911 θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την εποχή όπου εμφανίστηκε το πρώτο της SUV και την ίδια στιγμή απογείωσε τις συνολικές πωλήσεις της εταιρίας. Είναι ένα δείγμα του ότι οι εποχές αλλάζουν και οι ανάγκες των καταναλωτών μετασχηματίζονται. 

Όπως και να έχει, η Porsche επενδύει σημαντικά ποσά προς την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένουμε να δούμε και άλλα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από αυτή. Η ηλεκτρική Macan υπολογίζεται εντός του 2023, ενώ στα μέσα της δεκαετίας θα δούμε και τις πρώτες ηλεκτρικές Cayman και Boxster. Οι τελευταίες πιθανά θα χρησιμοποιούν δομικά και μηχανικά μέρη από το πρωτότυπο Mission R που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube