Porsche: Αμιγώς ηλεκτρική η νέα 718

Porsche: Αμιγώς ηλεκτρική η νέα 718

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Porsche, θα παρουσιάσει το 2024 τη νέα γενιά 718 (Cayman-Boxster) η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα βασίζεται στο πρωτότυπο Mission R Concept.

Οι όποιοι ενδοιασμοί υπήρχαν αναφορικά με το σύστημα κίνησης της μελλοντικής Porsche 718 φαίνεται πως κάμφθηκαν. Πολλοί μέσα στο στρατόπεδο της γερμανικής φίρμας υποστήριζαν ότι υπάρχει ακόμα το περιθώριο οι νέες Cayman και Boxster να διατηρήσουν για μερικά ακόμα χρόνια τους θερμικούς κινητήρες. Άλλοι, πρότειναν ένα υβριδικό σύστημα ώστε να συνδυάζει τα «καλά» και από τους δύο κόσμους.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο CEO της Porsche, Olivier Blumier, φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση του. Η νέα 718 θα μπαίνει στην πρίζα ως ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό μοντέλο.

porsche

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ηλεκτρικό πρωτότυπο Mission R Concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα πατήσουν οι μελλοντικές Cayman-Boxster. Με τις απαραίτητες βέβαια αλλαγές στη σχεδίαση του κυρίως σε ότι αφορά το extreme αεροδυναμικό πακέτο...  

Αυτό που απασχολεί έντονα βέβαια την Porsche και ψάχνει να βρει τους τρόπους για να λύσει το πρόβλημα είναι το βάρος του οχήματος. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως τα κιλά ξεφεύγουν. Πάνω από τα 1.600 για την ακρίβεια, με τους μηχανικούς της φίρμας να αναζητούν τις λύσεις για να περιορίσουν το βάρος των μπαταριών. Αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αν και η Porsche φέρεται ότι αναπτύσσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας PPE που θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτό.

Η νέα 718 θα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με την πρώτη να φέρει ένα ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και τη δεύτερη και ισχυρότερη να φιλοξενεί δυο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα φλερτάροντας σε προδιαγραφές με την 911! Στόχος της εταιρείας είναι η αυτονομία του μοντέλου να ξεπερνά τα 350 km με μία πλήρη φόρτιση. 

Η αμιγώς ηλεκτρική 718 θα είναι διαθέσιμη όπως προαναφέραμε τόσο ως Boxster όσο και ως Cayman, με το αυτοκίνητο να πραγματοποιεί κατά πάσα πιθανότητα το ντεμπούτο του μέσα στο 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube