H Lancia επιστρέφει. Πότε και με ποια μοντέλα;

H Lancia επιστρέφει. Πότε και με ποια μοντέλα;

H Lancia επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, ανακοινώνοντας τα επόμενα μοντέλα της. Ποια θα είναι και πότε θα έρθουν;

Lancia PU+RA

Με την αρωγή του Ομίλου Stellantis, η Lancia είναι έτοιμη για το μεγάλο της comeback, αρχής γενομένης από το 2024.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία εντός του 2024 αναμένεται να λανσάρει τη νέα γενιά της Lancia Ypsilon, για να ακολουθήσει το 2026 η αμιγώς ηλεκτρική Gamma και το 2028 η νέα Delta. Και τα τρία αυτοκίνητα που θα φέρει η εταιρεία αποτελούν μέρος της στρατηγικής «Dare Forward 2030». Οι Ιταλοί, ελπίζουν ότι η στρατηγική αυτή θα τους επιτρέψει να γίνουν ανθρακικά ουδέτεροι μέχρι το 2038.

Η Ypsilon το 2024, η Gamma το 2026 και η Delta το 2028 είναι τα μοντέλα που σηματοδοτούν την επιστροφή της Lancia στο αυτοκινητικό γίγνεσθαι

Lancia PU+RA HPE concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Stellantis ετοιμάζει επτά προσιτά EV

Στα των επερχόμενων μοντέλων της, η Lancia επιβεβαίωσε πως η μέλλουσα Ypsilon θα προσφέρεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, όσο και σε υβριδικές. Από το 2026 και μετά όμως, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ από το 2028 η γκάμα της θα περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Επομένως, η υβριδική εκδοχή του ιταλικού αυτοκινήτου πόλης θα είναι διαθέσιμη στην αγορά για περίπου τέσσερα χρόνια.

Το 2026, είναι μία χρονιά-ορόσημο για την επανακάμψασα ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και τότε έχει δρομολογηθεί η παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της εταιρείας. Πρόκειται για την ολοκαίνουρια Gamma, που θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Stellantis στο Melfi της Ιταλίας.

Lancia Ypsilon

Το μήκος αναμένεται να προσεγγίζει τα 4,70 m, καθιστώντας την έτσι πιθανό αντίπαλο της BMW 4 Series. Σύμφωνα με τον CEO της Lancia, Lucca Napolitano, η νέα Gamma θα είναι ένα κομψό fastback, βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Medium.

Αναφορικά με την Delta που θα παρουσιαστεί το 2028 δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες. Σε παλαιότερες τοποθετήσεις τους στα ιταλικά μέσα, ο Napolitano επιβεβαίωσε την αναβίωση του μοντέλου, λέγοντας πως «θα επιστρέψει και θα είναι μια αληθινή Delta. Ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας, το οποίο προφανώς και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό».

Lancia Delta

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube