To Dacia Sandero έτοιμο για κορυφή στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

To Dacia Sandero έτοιμο για κορυφή στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

To Tesla Model Y έγινε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης που βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Η θέση του όμως κινδυνεύει από το Dacia Sandero!

Dacia Sandero Stepway

To Dacia Sandero, μία από τις πιο «τίμιες» προτάσεις της Dacia, είναι έτοιμο να βρεθεί στην πρώτη θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων Οκτωβρίου, για τρίτη φορά μέσα στο 2023, «εκθρονίζοντας» το Tesla Model Y.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, το Sandero είδε τις πωλήσεις του, μόνο το μήνα Οκτώβριο να ανέρχονται σε 21.139, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 38%, σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα του 2022. Στον αντίποδα, το μέχρι πρότινος best-seller της Tesla, το Model Y, βρέθηκε μόλις στην 24η θέση της λίστας με 9.660 νέες ταξινομήσεις.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι παρά τον μικρό αριθμό πωλήσεων (για τα δεδομένα του μοντέλου), σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η συνολική του αύξηση είναι αλματώδης, με ποσοστό που φτάνει το 271%.

Λίγους μήνες πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, το Dacia Sandero έχει πουληθεί 184.088 φορές και εβρισκόμενο στην πρώτη θέση των συνολικών πωλήσεων είναι έτοιμο να σπάσει το φράγμα των 200.000 ταξινομήσεων

Dacia Sandero Stepway

Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Renault Clio, με 14.534 ταξινομήσεις, με το Toyota Yaris Cross να συμπληρώνει το βάθρο, έχοντας διαφορά 99 αυτοκινήτων σε σχέση με το δημοφιλέστατο γαλλικό σούπερμινι. To Ιαπωνικό μοντέλο αύξησε κατά 27% τα ποσοστά του σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022.

Η «κονταρομαχία» για τη δεύτερη θέση δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη το 100% των πωλήσεων σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα σε αυτή βρίσκονται επίσης τα Peugeot 2008 και Citroën C3, αφού η δεύτερη θέση απέχει μόλις 361 μονάδες από την πέμπτη.

Toyota Yaris Cross

Εκτός από τη δεύτερη θέση, μεγάλη είναι και η μάχη που λαμβάνει χώρα και για την έκτη θέση, με το έκτο VW Polo και το έβδομο Ford Puma να έχουν διαφορά μόλις 57 αυτοκινήτων (13.410 και 13.353 αντίστοιχα).

Το σημαντικότερο με διαφορά στοιχείο όμως είναι ότι το Dacia Sandero βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες πρώτο στη γενική κατάταξη των πωλήσεων του διαστήματος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023. Το ρουμανικό crossover ξεπέρασε τις 184.000 πωλήσεις (184.088), με το SUV της Tesla να καταγράφει συνολικά 183.799 ταξινομήσεις.

Tesla Model Y

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό παράσημο για την Dacia (και τον Όμιλο Renault) καθώς συνεχίζουν να προσφέρουν ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικό value for money, ικανό να καλύψει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις ανάγκες της μέσης σημερινής οικογένειας.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube