Το «κομμένο» VW Polo R WRC 2017 θα τρέξει το… 2018

Το «κομμένο» VW Polo R WRC 2017 θα τρέξει το… 2018

Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα τρέξει στο WRC με ιδιωτική ομάδα, αλλά από τον επόμενο χρόνο.

Η απόφαση της Volkswagen να αποσυρθεί από το WRC ήρθε αργά το 2016, όταν το Polo R WRC προδιαγραφών 2017, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ήταν ήδη σχεδόν έτοιμο.

Μετά από τέσσερα χρόνια καθολικής κυριαρχίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, η VW αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα, όπως και αυτό της Audi στο WEC, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σκανδάλου dieselgate.

Η απόφαση αυτή άφησε χωρίς ομάδα τους τρεις οδηγούς, αλλά και σε αχρηστία το αυτοκίνητο του 2017 που είχε κάνει το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης. Από τους οδηγούς, ο πρωταθλητής Ogier πήγε τελικά στην Ford με την υποστήριξη της Red Bull. Ο Latvala, αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις της Φιλανδικής μαφίας βρήκε στέγη στην Toyota την ομάδα της οποίας στο WRC διοικεί ο Tommi Makinen. Ο τρίτος οδηγός της VW, ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen δεν βρήκε πρωτοκλασάτο τιμόνι και θα αγωνιστεί του χρόνου στην κατηγορία WRC2 με αυτοκίνητο R5.

Η VW αρχικά δεν σκόπευε να ομολογκάρει το Polo του 2017. Στην πορεία όμως αποφάσισε να το κάνει, παρά την απόσυρση της εργοστασιακής ομάδας. Όταν έγινε αυτό οι απολυμένοι οδηγοί της δεν είχαν ακόμη βρει στέγη και οι φούντωσαν οι φήμες για κάποια ιδιωτική ομάδα με ηγέτη τον Ogier και τα χρήματα της Red Bull που ίσως να ήταν στα σκαριά. Οι εξελίξεις διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, και τώρα φαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα τρέξει μεν, αλλά από το 2018. Με ιδιωτική ομάδα και κεφάλαια από το Qatar. Ο ενδιαφερόμενος δεν είναι άλλος από τον Nasser Al-Attiyah, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο Ράλι Dakar με Toyota.

Ο έμπειρος οδηγός από το Qatar θα ήθελε να είναι έτοιμος για το 2017, αλλά το χρονοδιάγραμμα του Al-Attiyah ήταν πολύ σφιχτό και οι άλλες του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στην ράμπα εκκίνησης του Ράλι Monte Carlo σε δύο εβδομάδες. «Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το project το 2017 από νωρίς, ώστε να είμαστε έτοιμοι το 2018», δήλωσε.

Πηγή R&T, Motorsport.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube