Το Polo R WRC του 2017 θυμίζει Group B [video]

Το Polo R WRC του 2017 θυμίζει Group B [video]

Παραμονές του γερμανικού ράλι, η VW και ο Ogier δοκιμάζουν στην άσφαλτο το κτηνώδες αγωνιστικό Polo της επομενης σεζόν.

Οι περισσότεροι θεωρούν την F1 την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και μπορεί να έχουν δίκιο. Οι 24 Ώρες LeMans θεωρείται ο πιο σκληρός αγώνας αντοχής, ακόμη και σε σχέση με τον απάνθρωπο 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Παρόλα αυτά, σε καμία μορφή αγώνα ένα κτήνος 320 ίππων δεν οδηγείται τόσο γρήγορα, τόσο οριακά, σε τόσο στενό δρόμο. Με δέντρα και γκρεμούς αντί για εξόδους διαφυγής και μπαριέρες.

Ο Sebastian Ogier βρίσκεται ήδη στην Γερμανία, ενόψει του επόμενου αγώνα στο καλαντάρι του WRC που θα διεξαχθεί 18 ως 21 Αυγούστου. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαδοχικά και κατ᾽αντιπαράσταση το φετινό Polo με το αυτοκίνητο της επόμενης σεζόν, όταν οι νέοι κανονισμοί αλλάζουν σημαντικά τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων και δημιουργούν ευκαιρίες για ανακατατάξεις στον συσχετισμό δυνάμεων. Η Citroen έχει εστιάσει στην προτετοιμασία της για του χρόνου όλη την φετινή χρονιά, οπότε και η VW, που έχει δεσμευθεί για την εμπλοκή της στο WRC σε βάθος χρόνου και παρά τις οικονομικές συνέπειες του dieselgate, δεν μπορεί να εφησυχάζει στιγμή. Πριν λίγες εβδομάδες το Polo R WRC είχε βρεθεί για δοκιμές στην Φιλανδία, με την ευκαιρία του εκεί αγώνα. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Polo R WRC του 2017 θα έχει 60 επιπλέον ίππους, χάρη στο περιοριστικό στόμιο, η διάμετρος του οποίου θα αυξηθεί από τα 33 στα 36 mm. Θα είναι φαρδύτερο κατά 5 cm και ελαφρύτερο κατά 25 κιλά. Το μεγαλύτερο πλάτος θα δώσει τη δυνατότητα σχεδιασμού πιο ακραίων οδηγικών βοηθημάτων που αυξάνουν την πρόσφυση και την ταχύτητα στις γρήγορες ειδικές διαδρομές.


Πηγή R&T 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube