H VW θα ομολογκάρει το Polo WRC του 2017

H VW θα ομολογκάρει το Polo WRC του 2017

Τελικά, η VW θα πάρει την αγωνιστική πιστοποίηση, ανοίγοντας την πόρτα σε ιδιωτικές ομάδες για να τρέξουν με το νέο Polo το 2017.

Είναι πιθανό να δούμε τελικά αυτοκίνητα της VW να αγωνίζονται στο WRC το 2017, αφού ο επικεφαλής εξέλιξης της εταιρείας, Frank Welsch, ανακοίνωσε ότι το νέο VW Polo WRC θα ομολογκαριστεί για το πρωτάθλημα.

Ως γνωστόν, η VW αποσύρθηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αφού πήρε 4 φορές το «νταμπλ», επειδή –όπως λένε οι γνωρίζοντες – δεν μπορούσε να πανηγυρίζει νίκες ενώ θα απολύσει 30.000 εργαζόμενους για να κάνει οικονομία μετά το σκάνδαλο “Dieselgate”.

Παρά την ανακοίνωση της απόσυρσης από το WRC όμως, η VW συνέχισε την εξέλιξη του νέου Polo WRC 2017 με τον παλιό πρωταθλητή Marcus Grönholm στο τιμόνι. Οι δοκιμές εξέλιξης ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και η VW αξιολογεί τώρα προτάσεις από ιδιωτικές ομάδες που θέλουν να τρέξουν με τα αυτοκίνητά της το 2017, αρχίζοντας από το Ράλι Monte Carlo τον Ιανουάριο.

«Πολλές ιδιωτικές ομάδες έχουν ζητήσει να τρέξουν με το αυτοκίνητο και, παρότι δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνουμε, αφού η εξέλιξη είχε γίνει κατά 99%, ήταν λογικό να ολοκληρώσουμε και τις τελευταίες φάσεις που απαιτούνται για την πιστοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να την κάνουμε αν χρειαστεί», δήλωσε ο Welsch. «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κρατάμε το ενδεχόμενο ανοιχτό».

Ο Welsch ανακοίνωσε επίσης ότι η VW συμμετέχει σε μια ομάδα εξέλιξης ενός μελλοντικού πρωταθλήματος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα rallycross. «Το εξετάζουμε, ναι», είπε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube