Dakar Special: O Al-Attiyah νικητής της πρώτης μέρας

Dakar Special: O Al-Attiyah νικητής της πρώτης μέρας

Ο δύο φορές νικητής του Ράλι Dakar, Nasser Al-Attiyah, κέρδισε την πρώτη ειδική του φετινού αγώνα.

Ο Nasser Al-Attiyah, δύο φορές νικητής του Ράλι Dakar, κέρδισε την πρώτη ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα και τέθηκε επικεφαλής. Αν και στη συνέχεια αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, στην «απλή».

Η 2017 Edition του Ράλι Dakar, όπως αναφέρεται στο επίσημο site, ξεκίνησε με μία διαδρομή 453 km από την Asuncion, πρωτεύουσα της Παραγουάης, στην πόλη Resistencia της Αργεντινής. Στο χρονομετρημένο κομμάτι των 39 km ο Al-Attiyah κέρδισε στην κατάταξη των αυτοκινήτων, με χρόνο 25’41”. Αλλά το Toyota Hilux που οδηγούσε αντιμετώπισε πρόβλημα αμέσως μετά και έπρεπε να ρυμουλκηθεί ως τον τερματισμό από τον Giniel de Villiers, teammate του Al-Attiyah στην Toyota Gazoo South Africa.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό ΜΙΝΙ All4 Racing του Dakar

Δεύτερος στο χρονομετρημένο κομμάτι ήταν ο Ισπανός πρώην οδηγός WRC Xevi Pons με το Ford Ranger, 24” πιο πίσω. Ο Nani Roma, ο οποίος μετακόμισε από την X-raid MINI στην Toyota όπως και ο Al-Attiyah, ήταν τρίτος, σε κοντινή απόσταση. Τέταρτος στην κατάταξη και πρώτο Peugeot ήταν ο Carlos Sainz. Ο Loeb βρέθηκε στην 6η θέση, με τον de Villiers να χωρίζει τα δύο Peugeot. Τα άλλα δύο εργοστασιακά 3008 DKR, του Cyril Despres και του περσινού νικητή Stephane Peterhansel (ο οποίος ήταν και ο πρώτος που μπήκε στον αγώνα) είναι στην 8η και 12η θέση. Το ταχύτερο MINI ήταν αυτό του Yazeed Al-Rajhi στην 7η θέση. Ο Hirvonen με το άλλο αυτοκίνητο της X-raid είναι 9ος

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube