Η VW αποχαιρετά το WRC με ένα εντυπωσιακό high five [video]

Η VW αποχαιρετά το WRC με ένα εντυπωσιακό high five [video]

Μέσα από τα δύο Polo R WRC που κάνουν άλμα, ένα high five των συνοδηγών υπογραμμίζει το team spirit της VW που αποχαιρετά έτσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Τα δύο Polo R WRC απογειώνονται σε ένα άλμα με αντίθετη κατεύθυνση. Αρχικά νομίζεις ότι θα γίνει μια μετωπική στον αέρα. Τελικά τα δύο αυτοκίνητα παιρνούν ξυστά το ένα από το άλλο. Οι δύο συνοδηγοί βγάζουν το χέρι από το παράθυρο και δίνουν ένα συγκινητικό high five. Με αυτό τον τρόπο ο η VW αποχαιρετά τους αγώνες, εστιάζοντας στο ομαδικό πνεύμα και στις ανθρώπινες σχέσεις ως συστατικό της επιτυχίας της.

Η VW ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το WRC λίγο πριν τον τελευταίο φετινό αγώνα στην Αυστραλία. Η εταιρεία κάνει περικοπές για να καλύψει το κόστος του σκανδάλου dieselgate. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση αποχώρησης της Audi από το WEC. Υπάρχουν πολλοί βέβαια που εκτιμούν ότι δεν είναι το ποσό που απαιτούν αυτά τα δύο αγωνιστικά προγράμματα το πρόβλημα όσο η εικόνα. Η εταιρεία προχώρησε σε 30.000 απολύσεις. Από εκεί θα γίνει η ουσιαστική εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν μπορείς όμως να κάνεις απολύσεις από τη μία και από την άλλη να ανοίγεις σαμπάνιες στο βάθρο του WRC και του WEC.

Η VW στο μέλλον θα εστιάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E καθώς αυτό συμπίπτει με την εμπορική της στρατηγική. Θέλοντας να αποστασιοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο από την ένοχη τεχνολογία TDI θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα, παρουσιάζοντας δεκάδες στα αμέσως προσεχή χρόνια.

Από τους εργοστασιακούς οδηγούς, ο Latvala είναι αυτός που έχει ήδη αποκατασταθεί, έχοντας υπογράψει να οδηγεί για την Toyota το 2017. Για τον Ogier οι φήμες κάνουν λόγο ότι θα καταλήξει στην M-Sport και θα οδηγήσει το νέο Fiesta WRC, το οποίο έχει ήδη δοκιμάσει. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι θα τρέξει με Polo R WRC και ιδιωτική ομάδα, με κεφάλαια από την Μ. Ανατολή και ισχυρούς χορηγούς. Το γεγονός ότι η VW πήρε τελικά ομολογκασιόν για το Polo του 2017 (ενώ αρχικά δεν ενδιαφερόταν να το κάνει) ενισχύει αυτή την πιθανότητα. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να αξιολογήσει τις προετάσεις και να πάρει σύντομα την απόφασή του, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να προλάβει το Ράλι Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου. Η κίνηση του Ogier θα κρίνει και το μέλλον το Mikkelsen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube