To Toyota Yaris WRC ξυπνά μνήμες από τo Group B [videos]

To Toyota Yaris WRC ξυπνά μνήμες από τo Group B [videos]

Βιβλικές εικόνες από τις δοκιμές του νέου Toyota Yaris WRC ενόψει Monte Carlo, βγαλμένες από τα χρυσά χρόνια του Group B.

Το φαρδύ αγωνιστικό με τα ξεχειλωμένα φτερά και τις τεράστιες αεροτομές δείχνει πραγματικό κτήνος, ακούγεται αναλόγως, ξερνά φλόγες και σκασίματα από την εξάτμισή του και θυμίζει όσο τίποτα στη σύγχρονη εποχή των αγώνων ράλι τα όμορφα χρόνια του Group B.

Η Toyota δοκιμάζει πυρετωδώς το νέο Yaris WRC ενόψει του ράλι Monte Carlo και της μεγάλης επιστροφής της στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτοκίνητο και ομάδα παρουσιάστηκαν επίσημα την περασμένη εβδομάδα σε μια εκδήλωση στην Στοκχόλμη. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο θρύλος του WRC και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tommi Makinen, από τον οποίο πήρε συνέντευξη ο Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης. Όσον αφορά στους οδηγούς, γνωρίζαμε από καιρό ότι το ένα αυτοκίνητο θα οδηγήσει με πλήρες πρόγραμμα ο Juho Hanninen. Το δεύτερο μπάκετ παρέμενε κενό, λες και η Toyota περίμενε την αποχώρηση της Volkswagen και τις εξελίσξεις που αυτή θα δρομολογούσε. Παρότι η Gazoo Racing Team, η εργοστασιακή ομάδα της Toyota έδωσε την ευκαιρία στον Sebastien Ogier την ευκαιρία να δοκιμάσει το Yaris WRC, τελικά όμως η "Φιλανδκή Μαφία" υπερίσχυσε και προσέλαβε τον Jari-Matti Latvala.

Το Yaris WRC φορά έναν κινητήρα 1.6 τούρμπο, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αποδίδει 375 ίππους και 43,3 kgm ροπή, η οποία μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου, ενεργού κεντρικού διαφορικού και μηχανικών μπλοκέ στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Η Toyota σκοπεύει να εξελίξει μια καυτή έκδοση του Yaris, και να μπει στην πολύ ανταγωνιστική και δημοφιλή κατηγορία των μικρών GTI. Το τμήμα marketing χρειάζεται ένα μοντέλο απευθείας συνδεδεμένο με το αγωνιστικό για να αξιοποιεί με πωλήσεις την εικόνα που η μάρκα καλλιεργεί στις Ειδικές Διαδρομές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube