Το Polo R WRC του 2017 δείχνει τρομακτικό [video]

Το Polo R WRC του 2017 δείχνει τρομακτικό [video]

Εντοπίστηκε σε δοκιμές στην Φιλανδία το Polo R WRC της επόμενης χρονιάς. Και κυριολεκτικά... πετάει.

Το Polo R είναι την τελευταία 4ετία το κορυφαίο αγωνιστικό στο WRC. Και αυτό είναι κάτι που η VW δεν θέλει να αλλάξει, ενώ η Citroen ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Το Polo του 2017 εντοπίστηκε σε δοκιμές στην Φιλανδία, με έντονο καμουφλάζ. Γιατί εκτός από τα μηχανικά μέρη που στόχο έχουν την αύξηση της ιπποδύναμης, έχει πολλές αλλαγές και στην εξωτερική σχεδίαση, στο αεροδυναμικό πακέτο.

«Οι κανονισμοί του 2017 περιλαμβάνουν σημαντικές τεχνικές προκλήσεις», δηλώνει ο "μένω μέχρι να φύγω" αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Jost Capito. «Τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα ενσωματώνουν όλη την εμπειρία που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες τα τελευταία χρόνια. Θα είναι πιο δυναμικά, ταχύτερα αλλά και πιο ασφαλή».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Polo R WRC του 2017 θα έχει 60 επιπλέον ίππους, χάρη στο μεγαλύτερο πλέον περιοριστικό στόμιο, η διάμετρος του οποίου θα αυξηθεί από τα 33 στα 36 mm. Και παρότι θα είναι φαρδύτερο κατά 5 cm, θα είναι 25 κιλά ελαφρύτερο. Το μεγαλύτερο πλάτος θα δώσει τη δυνατότητα σχεδιασμού πιο ακραίων αεροδυναμικών βοηθημάτων που θα αυξήσουν την πρόσφυση και την ταχύτητα στις γρήγορες ειδικές.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube