Ο Mikkelsen πίσω σε ένα Skoda R5

Ο Mikkelsen πίσω σε ένα Skoda R5

Ο πρώην οδηγός της VW δεν βρήκε τελικά θέση σε εργοστασιακή ομάδα και θα αγωνίζεται στη μικρή κατηγορία το 2017.

Ο Νορβηγός θα «υποβιβαστεί» σε ένα Skoda Fabia της κατηγορίας R5 για το εναρκτήριο ράλι του 2017, το Monte Carlo, τον Ιανουάριο.

Παρότι ο Mikkelsen κέρδισε τον τελευταίο αγώνα του WRC 2016 στην Αυστραλία, τον Νοέμβριο, δεν μπόρεσε τελικά να βρει θέση σε άλλη εργοστασιακή ομάδα μετά την αποχώρηση της VW, όπως βρήκαν οι πρώην team-mates του, Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala.

Μία θέση στην ομάδα DMACK Ford ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον Mikkelsen, όμως φαίνεται πως η θέση αυτή θα πάει τελικά στον Elfyn Evans.

Το 2017, ο Mikkelsen θα επικεντρωθεί στο να διατηρήσει τη φόρμα του με ένα πρόγραμμα αγώνων του WRC, ώστε να είναι έτοιμος για μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα το 2018.

«Η συνέπεια της αποχώρησης της Volkswagen από το πρωτάθλημα είναι ότι όλες οι θέσεις στο WRC ήταν ήδη κατειλημμένες», είπε ο Νορβηγός. «Επομένως, η προτεραιότητα για μένα το 2017 θα είναι να κρατήσω ζεστές τις δεξιότητές μου και να βρω μια θέση στη σωστή ομάδα ώστε να μπορέσω να κυνηγήσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018.  

«Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα φέρει η ερχόμενη χρονιά. Όμως ελπίζω να οδηγήσω όσο το δυνατόν περισσότερο και δουλεύουμε πάνω σε ένα πλάνο να συμμετάσχω σε επιλεγμένα ράλι»

Ο Andreas Mikkelsen πήρε δύο τίτλους στο Intercontinental Rally Challenge με την ομάδα Skoda Βρετανίας, το 2011 και’12, πριν πάει στην εργοστασιακή ομάδα της VW.

«Έχω λιγάκι την αίσθηση ότι γυρίζω σπίτι», δήλωσε. «Η Skoda ήταν που μου έδωσε την ευκαιρία στο ξεκίνημα και γιορτάσαμε μαζί δύο τίτλους στο IRC, που μου άνοιξαν την πόρτα για τη Volkswagen Motorsport

«Τώρα που η κατάσταση είναι έτσι όπως είναι, νομίζω πως θα είναι διασκεδαστικό να αγωνίζομαι ξανά με τη Skoda. Έχουμε πολλές καλές αναμνήσεις».

Ο Mikkelsen, μαζί με τον Mads Ostberg, είχε συνδεθεί με μια προσπάθεια να περισωθεί το νέο VW Polo R WRC του 2017, που είναι έτοιμο για αγώνες. Όμως, καθώς οι συμμετοχές για το Ράλι Monte Carlo έχουν ήδη κλείσει, οι ελπίδες για μια τέτοια λύση εξανεμίζονται γρήγορα.

Το σχέδιο του Nasser Al-Attiyah να φτιάξει ομάδα με την υποστήριξη του Qatar είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι ναυάγησε, προφανώς διότι δεν βρέθηκαν τα αναγκαία 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Καταρινός είναι πιο πιθανό να τρέξει στο Monte με ένα VW Polo του 2016.

Ο Ostberg δεν θα συμμετάσχει στο Monte, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στη Σουηδία, με ένα VW ή ένα Ford.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Citroën:
Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre
Hyundai: Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo
M-Sport Ford: Sebastien Ogier, Ott Tanak
DMACK Ford: Elfyn Evans (προς επιβεβαίωση)
Toyota: Jari-Matti Latvala, Juho Hanninen, Esapekka Lappi

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube