Η Toyota πανέτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή

Η Toyota πανέτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή

Σε εκδήλωση στο Helsinki παρουσιάστηκε επίσημα το Yaris WRC και το οδηγικό ρόστερ με τους Latvala, Hanninen και Lappi.

Οι Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi ανακοινώθηκαν και επίσημα ως οδηγοί της Toyota στο WRC, κατά την παρουσίαση του Yaris WRC από την Gazoo Racing, σήμερα το πρωί στο Helsinki.

O Latvala, μέχρι τώρα οδηγός της VW, και ο πρωταθλητής WRC2 Lappi θα σχηματίσουν μια εντελώς φιλανδική ομάδα μαζί με τον επικεφαλής της, τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Tommi Makinen.

Ο Latvala κι ο Hanninen θα αγωνιστούν και στα 13 ράλι του WRC 2017, ενώ ο Lappi θα κάνει «περίπου 7 αγώνες, αρχίζοντας από την άνοιξη», όπως δήλωσε ο Makinen.

O Latvala δήλωσε πως η πρόσληψη στην Toyota φέρνει μια συμμετρία στην αγωνιστικη του καριέρα, αφού είχε ξεκινήσει με τα ιαπωνικά αυτοκίνητα πριν από 15 χρόνια.

«Ξεκίνησα την καριέρα μου το 2001 με μια Corolla GT και η πρώτη μου συμμετοχή με αυτοκίνητο WRC ήταν με μια Corolla WRC στην Εσθονία το 2003», είπε ο Φιλανδός. «Οπότε, είναι σαν να γυρίζω σπίτι».

«Πριν από δύο εβδομάδες ετοιμαζόμουν ψυχολογικά να κάνω το φιλανδικό πρωτάθλημα για να διατηρηθώ σε φόρμα. Τώρα νιώθω τυχερός που αποτελώ μέρος αυτής της ιστορίας από το ξεκίνημα κι ελπίζω να πάρω πολλές νίκες με την ομάδα».

Ο Latvala δοκίμασε το Yaris WRC για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει ένα φουλ πρόγραμμα δοκιμών σε χιόνι και άσφαλτο πριν το Monte Carlo. «Το αυτοκίνητο είναι δυνατό και πηγαίνει καλά στα γλιστερά. Στη στεγνή άσφαλτο θέλει ακόμα εξέλιξη, αλλά ξέρω προς τα πού να προχωρήσω, αφού ήμουν μέλος της ομάδας εξέλιξης του Polo 2017».

Ο Makinen ξεκίνησε το πρόαμμα εξέλιξης τον περασμένο Απρίλιο και παρέμεινε σε άμεση εμπλοκή από τότε.

Ενώ ο CEO της Toyota και πρόεδρος της Gazoo Racing, Akio Toyoda, μίλησε για επιστροφή της φιρμας στην κορυφή, καθώς έχει πάρει 7 τίτλους, ο Μakinen ήταν πιο συγκρατημένος.

«Το Yaris WRC είναι ένα καλά σχεδιασμένο αυτοκίνητο με απίστευτο δυναμικό. Οι νέοι κανονισμοί αφήνουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην εξέλιξη. Αν και δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει όλες τις δυνατότητες, μπορούμε να πούμε ότι το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και γρήγορο. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα σε συνθήκες αγώνα»

Ο Toyoda πήρε πρόσφατα μέρος σε δοκιμές με οδηγό τον Makinen. «Από τον ήχο και τις μυρωδιές, και πάνω απ’ όλα από την έκφραση στο πρόσωπο του Tommi, έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας με αυτό το αυτοκίνητο», είπε. «Όπως είπα και μετά τις φετινές 24 Ώρες του Le Mans, η Toyota Gazoo Racing μισεί το να χάνει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube