Αυτά είναι όλα τα V12 που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα

Αυτά είναι όλα τα V12 που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα

Καλό το downsizing, αλλά ποιος δεν θα ήθελε 12 κυλίνδρους να γουργουρίζουν κάτω από το καπό; Διότι οι 12 κύλινδροι είναι ό,τι καλύτερο.

Καθώς  εποχή που η τάση για όλο και μικρότερους κινητήρες γενικεύεται, καταλαμβάνοντας και αγορές με παραδοσιακά μεγάλους κυβισμούς όπως οι ΗΠΑ,  δραττόμαστε της ευκαιρίας να ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς «απαγορευμένους» πλέον καρπούς.

Οπότε και φτιάξαμε τη λίστα με όλα εκείνα τα υπέροχα αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε (λέμε, τώρα!) και που κάτω από το καπό κρύβουν αυτό το υπέροχο νούμερο: 12 κύλινδροι και που κατά τεκμήριο δεν φείδονται ούτε των κυβικών.


Aston Martin DB11

H DB11 θα αντικαταστήσει τη γερασμένη πια DB9. Και αν η DB11 φιγουράρει στη λίστα μας πρώτη ανάμεσα στα 12κύλινδρα αυτοκίνητα, αποτελεί κι αυτή θύμα του downsizing λόγω ρύπων. Έτσι φορά ένα ολοκαίνουργιο διτούρμπινο 5,2λιτρο μοτέρ V12. Όχι βέβαια, πως θα παραπονεθούμε…


Aston
Martin Rapide S
H Rapide διαθέτει κάτω από το καπό τον «πολύ» 6λιτρο κινητήρα V12 της Aston. To Gaydon προγραμματίζει επίσης μια ηλεκτρική έκδοση για να κατεβάσει το μέσο όρο των ρύπων της, καθώς το 6λιτρο μοτέρ μπορεί να μείνει σε κυκλοφορία λίγο παραπάνω.


Aston
Martin V12 Vantage S
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σπάνια περίπτωση. Η Vantage S είναι το μόνο 12κύλινδρο αυτοκίνητο που μπορείτε να αγοράσετε με χειροκίνητο σασμάν. Και αυτό το κάνει πραγματικά πολύ σπέσιαλ αυτοκίνητο.


BMW
M760i xDrive
H BMW αποφάσισε να κινηθεί ψηλά με το πρώτη 7άρα υπό τη σκέπη του Μ Division. Το αποτέλεσμα ήταν ένας 6,6λιτρος κινητήρας V12 ικανός να αποδώσει μάξιμουμ 600 άλογα.


Ferrari
GTC4 Lusso
Αυτή η φρεσκαρισμένη βερσιόν της Ferrari FF διατηρεί τον παραδοσιακό 6,3λιτρο κινητήρα V12 της εταιρείας. Όπως όφειλε.


Ferrari
F12
H F12 Berlinetta και η πρόσφατη F12tdf φορούν αμφότερες τον ηχηρό 6,3λιτρο κινητήρα V12 της εταιρείας. Με τη δεύτερη να φουσκώνει στα 780 άλογα. Μιλάμε για πολύ άλογο αυτό το cavallino.


Lamborghini
Aventador
To 12κύλινδρο μοτέρ της Aventador έρχεται με 700 άλογα στη στάνταρ έκδοση και με 750 στη σκληροπυρηνική έκδοση SV. Αμφότερες είναι εκπληκτικές. Σας το εγγυώμαστε προσωπικά.


Mercedes
-AMG S65
Αυτό το θηρίο με το V12, τους 630 PS και τα 101,9 kgm το αγοράζετε όπως επιθυμείτε. Σε σεντάν, κουπέ ή κάμπριο. Και όλα τους είναι πολύ «μοχθηρά».


Mercedes
-AMG G65
Παίρνεις ένα G-Wagen, του βάζεις το 12κύλινδρο μοτέρ της S65 και απολαμβάνεις το πιο «τετράγωνο», ικανό και macho 4x4 που κυκλοφορεί στην πιάτσα.


Mercedes
-AMG SL65
Αν θέλεις κάτι σε S65 κάμπριο, αλλά και να μην ψάχνεις για δικαιολογίες για να μην βάλεις κανέναν άλλο μέσα, εκτός από αυτόν που κάθεται δίπλα σου, αυτό είναι το αυτοκίνητό σου.


Mercedes
-Benz S600
Μπορείς να το αγοράσεις στη στάνταρ έκδοση, στη συβαρίτικη έκδοση Maybach, στη θωρακισμένη Guard και στην «εταιρική» Pullman, που εμφανίστηκε και πάλι, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας και συγκεκριμένα από το 1982, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή της Mercedes-Benz 600.


Pagani
Huayra
Η AMG εργάζεται μαζί με την Pagani, αποδίδοντας ένα V12 με δαιμονικό ήχο και δαιμονικές επιδόσεις. Το έχουμε βάλει στο χέρι επίσης, οπότε μιλάμε εξ ιδίας πείρας.


Rolls
-Royce Phantom
Τον 6,75λιτρο V12 η Phantom δεν τον μοιράζεται με καμία BMW και αποτελεί μοναδικό στοιχείο γι’ αυτή τη Rolls. Αλλά πριν τον φορέσει, υποθέταμε ότι θα χρησιμοποιήσει έναν γιγαντιαίο 9λιτρο W12. Μια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.


Rolls
-Royce Wraith
H μικρή Rolls μοιράζεται με την BMW το V12 της γερμανικής μητρικής εταιρείας, καθώς και τα περισσότερα από τα μηχανικά παρελκόμενά του. Κοινά στοιχεία που δεν την κάνουν όμως λιγότερο καταπληκτική.


Rolls
-Royce Dawn
H μικρή ανοιχτή πανέμορφη Rolls επίσης μοιράζεται με την BMW τον ίδιο V12. Το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο ανοιχτό αυτοκίνητο για βόλτα στην Côte d’ Azur.


Rolls
-Royce Ghost
Κάτω από τα ρούχα, η Ghost μοιράζεται πολλά πράγματα με την 7άρα BMW, περιλαμβανομένου του κινητήρα. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι η Rolls-Royce είναι η μόνη εταιρεία που στην γκάμα της διαθέτει αποκλειστικά 12κύλινδρα αυτοκίνητα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube