Επίσημο: Νέα Aston Martin DB9 GT

Επίσημο: Νέα Aston Martin DB9 GT

Την «πιο ελκυστική “DB” μέχρι σήμερα», όπως τη χαρακτηρίζει, αποκάλυψε η βρετανική εταιρεία.

Με την αντικαταστάτριά της να δοκιμάζεται ήδη εντατικά, η DB9 οδεύει προς το τέλος του (μεγάλου σε διάρκεια) κύκλου ζωής της.

Ακόμα κι έτσι, στη γκάμα της προστέθηκε η GT που αποτελεί την ισχυρότερη έκδοση που έχει κατασκευαστεί, με τον 6λιτρο V12 να αποδίδει 547 PS στις 6.750 rpm και 62,6 kgm στις 5.500 rpm.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 5.935 cc συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων Touchtronic II που περνά την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η DB9 GT επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,5’’ και πετυχαίνει τελική 295 km/h.

Η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια εμπρός-πίσω έχει ηλεκτρονικά ελεχγόμενα αμορτισέρ με τρεις ρυθμίσεις, Normal, Sport και Track, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την κατάλληλη για τις εκάστοτε συνθήκες.

Εξωτερικά, εκτός από τα σήματα, η GT ξεχωρίζει από το μαύρο χρώμα στο εμπρός σπλίτερ και τον διαχύτη, τα ανασχεδιασμένα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, τις 10κτινες ζάντες 20 ιντσών και τις μαύρες δαγκάνες των φρένων.

Η διαμόρφωση 2+2 της καμπίνας δεν έχει αλλάξει, αλλά υπάρχουν νέες επενδύσεις και το σύστημα πολυμέσων AMi που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Vanquish. Στην DB9 είναι μάλιστα πιο εξελιγμένο, ενώ προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και USB.

Το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει με τιμή €187.000 στη Γερμανία, $199.950 στις ΗΠΑ και £140.000 στη Βρετανία.

Εκτός από την DB9, η Aston Martin φρεσκάρισε και τις Rapide S και Vantage. Στο τετράθυρο σεντάν και το μικρότερο κουπέ και ρόουντστερ της μάρκας προστέθηκαν νέα χρώματα, το AMi και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Η διάθεσή τους στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, οπότε θ’ ανακοινωθούν και οι τιμοκατάλογοι.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube