Έκθεση Γενεύης: Lamborghini Aventador LP 750-4 SV [+video]

Έκθεση Γενεύης: Lamborghini Aventador LP 750-4 SV [+video]

Η ονομασία Superveloce (SV για συντομία) επανέρχεται στη γκάμα της Lamborghini με την ολοκαίνουργια Aventador LP 750-4.

Όπως φανερώνει και ο κωδικός της, ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt αποδίδει πλέον 750 ίππους, ενώ η ροπή φτάνει τα 70 kgm στις 5.500 rpm. Με στόχο την αύξηση της ροπής στις υψηλότερες rpm, οι μηχανικοί της Lamborghini επενέβησαν στον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και την εισαγωγή μεταβλητού μήκους, ενώ άλλαξαν την εξάτμιση για λιγότερη ανάστροφη πίεση και ακόμα πιο άγριο ήχο.

Η SV χρειάζεται 2,8¨για τα 0-100 km/h και η τελική της ξεπερνά τα 350 km/h. Το βάρος μειώθηκε κατά 50 kg, στα 1.525, χάρη στην αλλαγή τμημάτων του αμαξώματος όπως τα πίσω φτερά και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα, με άλλα από ανθρακονήματα, βελτιώνοντας την αναλογία κιλών/ίππο κατά 10% σε σχέση με την «απλή» Aventador, στα 2,03.

Η μαγνητοροϊκή ανάρτηση MRS διατηρήθηκε, όπως και η τετρακίνηση, ενώ προστέθηκε το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης LDS (Lamborghini Dynamic Steering) που προσφέρεται προαιρετικά και στη Huracán. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, φοράνε ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και «κρύβουν» τα στάνταρ κεραμικά φρένα.

Σημαντική δουλειά έγινε στην αεροδυναμική, με την αρνητική άντωση να είναι πλέον 170% (!) υψηλότερη σε σχέση με την LP 700-4. Η πιο εμφανής προθήκη είναι η σταθερή αεροτομή που μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις, ενώ ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, με τον εμπρός να διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τον πίσω μεγαλύτερο διαχύτη και πιο «διχτυωτό» κάλυμμα του κινητήρα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Η SV είναι η πρώτη Lamborghini παραγωγής στην οποία χρησιμοποιείται το εξαιρετικά ελαφρύ, εύκαμπτο και ταυτόχρονα ανθεκτικό υλικό Carbon Skin, το οποίο καλύπτει το εσωτερικό της οροφής και ορισμένες επενδύσεις στην καμπίνα. Το ανθρακονημάτινο σασί είναι πλέον πιο εμφανές, π.χ. στο τούνελ της μετάδοσης, τα νέα σπορ καθίσματα είναι από ανθρακονήματα με επενδύσεις αλκαντάρα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέος, διαθέτοντας κίτρινο μοτίβο, ένδειξη αλλαγής σχέσεων σε μπλε χρώμα και ένδειξη για τα G της επιτάχυνσης.

Η Aventador Superveloce κοστίζει 327.000 ευρώ (χωρίς φόρους) και η παραγωγή της θα ξεκινήσει στα τέλη της άνοιξης.

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube