Mercedes-Maybach Pullman: 6,5 μέτρα χλιδής

Mercedes-Maybach Pullman: 6,5 μέτρα χλιδής

Το μέγεθος, λέει η Mercedes, μετράει. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό – αναφερόμαστε στη νέα Pullman που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη και έχει μήκος... 6.499 mm!

Στα 50ά γενέθλια της Mercedes-Benz 600 Pullman του ‘65, η γερμανική εταιρεία προσέθεσε στη γκάμα της μια δεύτερη έκδοση της S-Class Maybach.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις, η Maybach μπορεί να «καρατομήθηκε» ως ξεχωριστή μάρκα το 2012, αφού μέσα σε 10 χρόνια πέτυχε μόλις 3.000 πωλήσεις, αναστήθηκε όμως πέρυσι ως η κορυφαία έκδοση της νέας S-Class.

Με μήκος 5.453 mm, η πρώτη Mercedes-Maybach προσέφερε παραπάνω από ικανοποιητικούς, θα λέγαμε, χώρους για τους κροίσους που θα κάθονταν στο πίσω κάθισμα, παρότι θα δυσκόλευε κάπως τους οδηγούς στην κίνηση της πόλης.

Συγκρινόμενη με την Pullman, ωστόσο, δείχνει αρκετά «μαζεμένη». Κι αυτό επειδή η πρώτη είναι 1.053 mm μακρύτερη, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 6,5 μέτρα παρά ένα... χιλιοστό (6.499 mm).

Η νέα λιμουζίνα είναι επίσης 100 mm ψηλότερη και με μεταξόνιο, που φτάνει τα 4.418 mm – όσο δηλαδή ένα μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας...

Οι σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις ωφελούν αποκλειστικά τον χώρο των πίσω επιβατών. Εκεί, υπάρχουν δύο “executive” καθίσματα με δυνατότητα ανάκλισης μέχρι 43,5 μοίρες και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο footrest. Απέναντί τους βρίσκονται δύο αναδιπλούμενα καθίσματα (που προαιρετικά μπορούν να αφαιρεθούν) και ένα ηλεκτρικό γυάλινο χώρισμα που γίνεται από διαφανές, αδιάφανο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εννοείται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ήτοι δέρμα και ξύλο, είναι κορυφαίας ποιότητας. Επίσης, η ιδιωτικότητα των VIPs που φιλοξενούνται στην καμπίνα της Pullman προστατεύεται από τις κουρτίνες στα παράθυρα και η διασκέδασή τους εξασφαλίζεται από ένα σύστημα πολυμέσων της Burmester με οθόνη 18,5 ιντσών.

Η Pullman κινείται από έναν εξάλιτρο υπερτροφοδοτούμενο V12 530 ίππων και 83,8 kgm ροπής στις 1.900 μόλις rpm. Η Mercedes δεν ανακοινώνει επιδόσεις και, παρότι με αυτό το μέγεθος δεν θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο, σίγουρα θα είναι επαρκείς για το ρόλο του μοντέλου.

Η νέα Mercedes-Maybach Pullman θα κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2016.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube