Επίσημο: Νέα Rolls-Royce Dawn [videos]

Επίσημο: Νέα Rolls-Royce Dawn [videos]

Η Rolls-Royce αποκάλυψε επίσημα τη νέα Dawn convertible που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη.

Το νέο ανοιχτό αυτοκίνητο της Rolls-Royce αναγνωρίζεται με την πρώτη ματιά ως ένα δημιούργημα του Goodwood. Πρόκειται για ένα πολυτελές κάμπριο με κατά 80% αυθεντικά τμήματα αμαξώματος και με ύψος το διπλάσιο του ύψους των τροχών της, μακρύ καπό, μικρό εμπρός πρόβολο και ψηλή βασική γραμμή.

Στο εμπρός μέρος, η υπερμεγέθης μάσκα εισέχει περίπου 4,5 πόντους, ενώ το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα επιμηκύνθηκε κατά 5,3 cm σε σχέση με αυτόν της Wraith. Ο σχεδιασμός αυτός, σύμφωνα με τη Rolls-Royce, έγινε έτσι για να «εστιάζει το μάτι στην “εισαγωγή” αέρα αλά τζετ και να δίνει στο αυτοκίνητο κίνηση, ακόμα και όταν είναι σταματημένο».    

Το πίσω μέρος της νέας Dawn αντανακλά το «κομψό ντιζάιν» της πρόσφατης «boat tail» που έχει καθιερώσει η Rolls-Royce στα κάμπριο κουπέ της. Η οροφή περιγράφεται από τη βρετανική εταιρεία ως «μια εκπληκτική δουλειά της μοντέρνας μαστοριάς». Το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να επιλεγεί από τον αγοραστή για να ταιριάζει με το εξατομικευμένο γούστο του και η ίδια βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επιφάνειες της καμπίνας.



Περνώντας στην καμπίνα, το σαλόνι είναι σε κλασική διαμόρφωση 2+2 και με μπόλικες λεπτομέρειες σε ξύλο και σε δέρμα. Τα καθίσματα σχεδιάστηκαν για να δίνουν έμφαση στην «δραστήρια, αλλά κομψή πρόθεση και αίσθηση του αυτοκινήτου» (sic). Φυσικά, όπως θα μπορούσε κάποιος να περιμένει από μια Rolls, το αυτοκίνητο διαθέτει όλα εκείνα τα συβαριτικά έξτρα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 4ζωνικό αυτόματο κλιματισμό, premium και αποκλειστικής σχεδίασης για την Dawn ηχοσύστημα με 16 ξεχωριστά ηχεία, χρωμέ διακοσμήσεις κ.λπ.



Η αναδιπλούμενη οροφή της Dawn λειτουργεί «σχεδόν αθόρυβα» και χρειάζεται 20” σε ταχύτητα μέχρι 50 km/h για να ολοκληρώσει το άνοιγμα ή το κλείσιμό της. Η ομάδα των μηχανολόγων που εξέλιξε το αυτοκίνητο είχε στόχο τη δημιουργία του πιο αθόρυβου κάμπριο στον κόσμο και χρησιμοποίησε μια «απόλυτα λεία επιφάνεια», συνδυασμένη με αυτό που αποκαλείται Γαλλική Ραφή –διπλή ραφή με πατιλέτα. Αυτό διασφαλίζει την ομαλή ροή του αέρα πάνω από το αυτοκίνητο, κατά συνέπεια περιορίζει το θόρυβο όταν η οροφή είναι κλειστή, πετυχαίνοντας αεροδυναμική επίδοση πολύ κοντά σε αυτή της μεταλλικής.



Κάτω από το καπό της Dawn βρίσκεται ένας διτούρμπινος 6,6λιτρος κινητήρας V12 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 571 PS και μέγιστη ροπή 79,5 kgm στις 1.500 rpm. Η νέα ανοιχτή Rolls-Royce διαθέτει τέτοια χαρτογράφηση της ισχύος, μέσω της οποίας μπορεί να προσφέρει μέχρι και 30% καλύτερη απόκριση στο γκάζι με μέτριο πάτημα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Dawn χρειάζεται 4,9” για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

[Πηγή Rolls-Royce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube